Πάστα κορμός από κάστανα (ψυγείου)
Ένα κιλό κάστανα, ένα τρίτο φλιτζάνας τσαγιού βούτυρο φρέσκο, μισή φλιτζάνα τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα, μια φλιτζάνα τσαγιού ζάχαρη άχνη, τρεις κουταλιές γάλα , δύο κουταλιές λικέρ μαρασκίνο, δύο φλιτζάνια τσαγιού κρέμα σαντιγί , τρία χαρτάκια βανίλιες.
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική του φλούδα και τα βάζετε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Τα αδειάζετε σε τρυπητό και τα ξεφλουδίζετε απ’ την εσωτερική τους φλούδα. Τα περνάτε απ’ την μηχανή του πουρέ ζεστά. Βάζετε τον πουρέ σε λεκανίτσα και προσθέτετε το γάλα και το λικέρ. Ανακατεύετε να ενωθούν και ρίχνετε τη ζάχαρη με τις βανίλιες τη σοκολάτα τριμμένη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα με λαδόχαρτο και την βουτυρώνετε. Ρίχνετε μέσα την μάζα και την απλώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Τοποθετείτε την φόρμα στο ψυγείο 2-3 ώρες και κατόπιν αδειάζετε το περιεχόμενο της σε στενόμακρη πιατέλα. Σκεπάζετε όλο τον κορμό με σαντιγί και με κορνέ κάνετε διάφορα σχέδια και πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Κέικ με καρύδα
Ένα κεσεδάκι φυτίνη, δύο ποτήρια αλεύρι, ένα ποτήρι καρύδα, ένα ποτήρι ζάχαρη, μισό ποτήρι γάλα, τρία αυγά , ένα κουταλάκι μπέικη.
Σιρόπι: Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό, βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτομε τους κρόκους. Στην συνέχεια βάζομε το γάλα και τέλος την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι και την καρύδα. Το ψήνομε όπως το κέικ και όταν κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι. Αν θέλομε χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα ένα ασπράδι με πέντε κουταλιές άχνη, αλείφουμε το κέικ και πασπαλίζομε με καρύδα.