12.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Χταπόδι με κοφτό μακαρόνι
1 χταπόδι, 1 φλυτζάνα λάδι, ντομάτες ώριμες, αλάτι, πιπέρι, δάφνη
Βράζομε το χταπόδι έως να μαλακώσει. Σουρώνομε το ζουμί και το κρατάμε αν το χταπόδι είναι φρέσκο. Βάζομε το λάδι, τις ντομάτες ξυσμένες, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, να μαραθούν. Προσθέτομε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια. Βράζομε έως να δέσει η σάλτσα. Μετράμε το ζουμί, προσθέτομε και νερό να γίνουν 4 νεροπότηρα και το προσθέτομε στην σάλτσα. Αφήνομε να πάρει βράσει και ρίχνομε μέσα τα μακαρόνια να ψηθούν μαζί. Ανακατεύομε με ξύλινη κουτάλα. Όταν τραβήξει τα υγρά και έχει ψηθεί το μακαρόνι είναι έτοιμο.
Χταπόδι ξυδάτο
Βράζομε το χταπόδι με λίγο νερό. Να ψηθεί αλλά όχι να παραψηθεί γιατί γλυνιάζει. Να το καρφώνομε με πηρούνι και το πηρούνι ίσα – ίσα να τραβιέται. Ούτε να πέφτει το χταπόδι, ούτε να βγαίνει το πηρούνι. Το απλώνομε να στεγνώσει τελείως. Το κόβομε κομμάτια, το βάζομε σε δυνατό ξύδι απ’ το βράδυ ως το πρωί. Το πρωί το τραβάμε και το βάζομε στο λάδι και το διατηρούμε έτσι αρκετές μέρες.
Σουπιές με σπανάκι
Πλένομε και καθαρίζομε τις σουπιές. Τις κόβομε. Τσιγαρίζομε μία φλυτζάνα ελαιόλαδο μ’ ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνομε τις σουπιές να σωταριστούν για λίγο. Προσθέτομε το χυμό της ντομάτας και ένα φλυτζανάκι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν. Ετοιμάζομε και πλένομε το σπανάκι το αφήνουμε να στραγγίσει και κόβομε τα φύλλα στη μέση με το χέρι μας. Τα ρίχνομε στην κατσαρόλα, προσθέτομε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριμερής: «Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Ολοκληρώθηκε τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Κυριάκου...