Κάστανα γλυκό
Ένα κιλό ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, ένα κιλό κάστανα, ένα λεμόνι, δύο ή τρεις κουταλιές γλυκόζη
Χαράζομε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι για δεκαπέντε λεπτά. Τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε (πρέπει να προσέξομε να μην είναι πολύ βρασμένα) τα τοποθετούμε ένα – ένα όρθια και τα βράζουμε μαζί με το λεμόνι σε ανοιχτή κατσαρόλα. Τα κάστανα πρέπει να είναι σκεπασμένα με το σιρόπι. Όταν δέσει το γλυκό το τραβάμε από τη φωτιά αφού έχομε ρίξει την γλυκόζη. Την επόμενη αν χρειάζεται ξαναβράζομε ακόμα λίγο
Λικέρ μανταρίνι
Ένα κιλό κονιάκ, εξακόσια gr ζάχαρη και φλοιό οκτώ μανταρινιών. Τώρα που είναι πρασινοκίτρινα. Τα βάζομε όλα μαζί σε βάζο ερμητικά κλεισμένο και στον ήλιο για ένα μήνα. Το φιλτράρουμε και είναι έτοιμο.
Πελτές κυδώνι
Τρία ποτήρια χυμό κυδωνιού, δύο ποτήρια ζάχαρη, χυμό ενός λεμονιού.
Κόβομε τα κυδώνια φέτες (δεν τα καθαρίζομε) μόνο το μαύρο βγάζομε και κρατάμε και μερικά κουκούτσια. Τα βάζομε σε τσικάλι νερό να τα σκεπάζει και το λεμόνι και αφήνομε να βράσουν καλά. Αφού κρυώσουν τα περνάμε από σακκούλι και παίρνομε τον χυμό. Δηλαδή βράζομε τρία ποτήρια χυμό και δύο ποτήρια ζάχαρη και ανακατεύομε μέχρι να δέσει. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλά απ’ το τσικάλι