Κουλουράκια αλμυρά (1)
Ένα ποτήρι ρετσίνα, ένα ποτήρι λάδι, λίγο αλάτι, ένα αυγό, λίγο ούζο, αλεύρι.
Αναμειγνύετε τα υλικά με όσο αλεύρι σηκώσει ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε κύκλους και φουρνίζετε. (Αν θέλετε πριν τον φούρνο τα κυλάτε σε μαύρο σισάμι).
Κουλουράκια αλμυρά (2)
250 γρ. χλιαρή μαργαρίνη, ένα ποτήρι γάλα, ένα ποτήρι νερό, ένα ποτήρι λάδι, δύο φακελάκια μπέικι, λίγο αλάτι, λίγο κύμινο, αλεύρι όσο σηκώσει.
Αναμειγνύετε να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Μπισκότα λεμονιού
150 δράμια αλεύρι, 50 δράμια ζάχαρη, ενάμιση λεμόνι χυμό, 50 δράμια βούτυρο, 2 αυγά, μισό κουταλάκι σόδα, αμύγδαλα κοπανισμένα.
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσει. Προσθέτομε τα αυγά, το αλεύρι και τέλος την σόδα με τον χυμό λεμονιού. Ζυμώνομε, ανοίγομε την ζύμη κόβομε τα μπισκότα τα αλείφομε με ασπράδι, πασπαλίζομε με αμύγδαλο και φουρνίζομε
Αυγοκαλάμαρα
Κτυπάς καλά πέντε κρόκους χωριστά και πέντε ασπράδια. Τα ανακατώνεις και χτυπάς λίγο ακόμα. Προσθέτεις δύο δάχτυλα κονιάκ και τέσσερις στάλες σισαμόλαδο. Έπειτα ρίχνεις το αλεύρι έως ότου να ανοίγεται φύλλο. Θέλουν καλό ζύμωμα για να γίνουν αφράτα. Τα κόβεις λωρίδες και μετά κομμάτια και πιάνεις με πηρούνι τις δύο μύτες αντικρυστά και τις ενώνεις. Τηγανίζεις με βούτυρο και σισαμόλαδο. Τα σιροπιάζεις με σιρόπι που έχεις βάλει αρκετό μέλι και τα ραντίζεις με καρύδια και αν θέλεις και με σισάμι καβουρδισμένο.
Δίπλες με μαστίχα
Τρία φλυτζάνια αλεύρι, τρία αυγά, ένα φλυτζάνι μαστίχα ποτό, ένα κουταλάκι μπέικι, δύο κουταλιές ζάχαρη άχνη, κανέλα.
Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη σφικτή. Κόβετε σε λωρίδες 3-4 εκατοστά και τις δένετε φιόγκο. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Σιροπιάζετε με μέλι και καρύδια από πάνω