Λικέρ με άνθη πορτοκαλιάς
Δύο κουταλιές σούπας πέταλα από άνθη πορτοκαλιάς χωρίς το κίτρινο, μισό κιλό ζάχαρη, μισό λίτρο οινόπνευμα καθαρό των 95ο , ένα ποτήρι του νερού γάλα.
Πλένετε τα άνθη και τα στραγγίζετε . Τα βάζετε σε εμαγιέ ή πήλινη σουπιερίτσα, Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε καυτό επάνω στα άνθη. Τα σκεπάζετε και τα’ αφήνετε να κρυώσουν. Τα περνάτε από τουλπάνι, σφίγγοντάς το λίγο και ρίχνετε το υγρό σε βάζο. Προσθέτετε το οινόπνευμα και το αφήνετε σκεπασμένο 24 ώρες (το βάζο όχι καλά κλειστό, να παίρνει λίγο αέρα) την άλλη μέρα θα είναι σαν μυζήθρα. Το περνάτε από λεπτό τουλπάνι. Έχετε στο μεταξύ βράσει τη ζάχαρη με λίγο νερό επί 2-3 λεπτά (αναλογία δύο μέρη ζάχαρη ένα μέρος νερό) και έχετε ετοιμάσει το σιρόπι. Το προσθέτετε κρύο στο μίγμα και τ’ ανακατεύετε όλα πολύ καλά. Ρίχνετε το ποτό σε καθαρό μπουκάλι, το κλείνετε και το έχετε έτοιμο για σερβίρισμα.
Βυσσινάδα
Τρία τέταρτα (3/4) κιλού βύσσινο, τρία τέταρτα κιλού ζάχαρη, δύο κουταλάκια χυμό λεμονιού.
Διαλέγετε ώριμα βύσσινα τα πλένετε αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα στύβετε μέσα στο τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους. Ξεπλένετε και τις φλούδες με τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνετε στο χυμό. Βάζετε τον χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι όχι πολύ πηχτό σαν το γλυκό των κουταλιών. Προσθέτετε στο τέλος τον χυμό λεμονιού, κατεβάζετε, κρυώνετε και φυλάτε σε μπουκάλια αποστειρωμένα (τα βράζομε τα μπουκάλια όπως τα μπιμπερό ή αν έχομε τον βραστήρα, εκεί). Για να ετοιμάσουμε μια βυσσινάδα βάζομε στο ποτήρι ένα με δύο δάχτυλα χυμό και γεμίζομε με νερό.
Σανγκρία
Δύο λεμόνια, δύο πορτοκάλια Μέρλιν, δύο μεγάλα μήλα μπανανέ, μιάμιση φιάλη κρασί κόκκινο, μισό φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ, μία φιάλη νερό (1/3) ένα τρίτο φλιτζάνα ζάχαρη, παγάκια .
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες (αφαιρείτε τα κουκούτσια). Καθαρίζετε τα μήλα βγάζετε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβετε λεπτές φέτες. Τα βάζετε σε σουπιέρα μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το κρασί και το κονιάκ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη. Το βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα και όταν παγώσει ρίχνετε το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με παγάκι στο ποτήρι για σαγκρία.