Καλιτσούνια Λαμπριάτικα
Γέμιση: Μυζήθρα (περισσότερη ποσότητα απ’ τ’ άλλα τυριά που βάζουμε), ανθότυρο 2-3 ημερών να ‘χει στραγγίσει και μαλάκα, δύο αυγά και δυόσμο. Τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε φύλλο.
Το ζυμάρι γίνεται: Κρεατόζουμο απ’ το κρέας που βράζουμε για τις κρεατότουρτες , λίγο αλάτι και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν θέλουμε το κρεατόζουμο βάζουμε περίπου ¾ κρασοπότηρο λάδι, αλάτι, νερό χλιαρό και αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Αυτά είναι τα καλιτσούνια με τυριά. Τα ανάμικτα γίνονται ακριβώς το ίδιο αλλά στην γέμιση προσθέτουμε σπανάκι που το ‘χουμε τρίψει με αλάτι και το ‘χουμε αφήσει 2-3 ώρες να στραγγίξει. Ανοίγουμε το φύλλο ούτε πολύ λεπτό όπως στα καλτσούνια για τηγάνι ούτε πολύ χονδρό. Το κόβουμε λωρίδες και μετά σε τετράγωνα. Βάζουμε γέμιση στη μέση και μετά διπλώνουμε αντικριστά τις άκρες, τ’ αυγώνουμε, σησάμι και φούρνο δυνατό.
Κρεατότουρτα
Ζυμάρι: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι κρεατόζουμο ή βιτάμ ένα ή ενάμιση αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγη μαγιά φρέσκια που τη διαλύουμε στο χλιαρό κερατόζουμο ή στο νερό. Ζυμάρι μαλακό και αφράτο.
Γέμιση: Μπούτι αρνιού. Θα το βράσουμε. Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα. Θα το ξεκοκαλίσουμε όταν κρυώσει. Μυζήθρα, τυρί τοστ ένα τέταρτο τριμμένη γραβιέρα, πιπέρι , μαλάκα, στάκα. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας το κόβουμε κομματάκια και όπως είπαμε παραπάνω του βάζουμε αλατάκι, πιπεράκι και κανέλλα. Φύλλο στρώση τυριά, στρώση κρέας, στρώση τυριά φύλλο από πάνω , αυγό σησάμι, φούρνος.