13.8 C
Chania
Tuesday, December 3, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Τονοσαλάτα (2)
2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη κύβους, μια φλυτζάνα καρότα βρασμένα κομμένα σε κύβους, 1 πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη, 2 αγγουράκια τουρσί, κάπαρη, 1 φλυτζάνα μαγιονέζα, 1 φλυτζάνα σουρωτό γιαούρτι, ελάχιστο λάδι, αλάτι, ξύδι και από πάνω το γιαούρτι ανακατεμένο με τη μαγιονέζα. Όλα τα υλικά μαζί και από πάνω γιαούρτι σως μαγιονέζα.

Αβοκαντοσαλάτα
Δύο μεγάλα αβοκάντο μαλακά, ίση ποσότητα μυζήθρα, σκόρδο κατά βούληση, λίγο ξύδι.
Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή προσθέτομε την μυζήθρα αναμειγνύομε σκόρδο κοπανισμένο, ξύδι, ανακατεύομε καλά.

Σάλτσα πέστο
Μισή φλυτζάνα φρέσκο βασιλικό, μισή φλυτζάνα ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο, ένα τέταρτο φλυτζάνι κουκουνάρι, μια πρέζα αλάτι.
Πλένομε και κόβομε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το κουκουνάρι και ανακατεύομε. Είναι τριπλή δόση, την αποθηκεύομε σε αποστειρωμένα βάζα καλύπτοντας την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι ‘’Μπάρμπα-Μπεν’’ ένα κιλό βρασμένες γαρίδες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο, 3-4 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, 4 κουταλιές λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι, δύο πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.
Στρώνομε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρομε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.

Ντιπ μουστάρδας
200 γρ. μαγιονέζα, 50 γρ. μουστάρδα, λίγη πάπρικα – μια πρέζα – δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύομε με σύρμα όλα τα υλικά.

Ντιπ ελιάς
200 γρ. μαγιονέζα, 120 γρ. πάστα μαύρης ελιάς, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, πιπέρι.
Ανακατεύομε με το σύρμα όλα τα υλικά.

Ντιπ με αβοκάντο
Δύο ώριμα αβοκάντο, τρεις κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 50 γρ. μαγιονέζα, 2 σταγόνες ταμπάσκο, δυο κουταλιές χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Καθαρίζομε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι. Το λιώνομε, προσθέτομε όλα τα υλικά και ανακατεύομε

Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αβγά βραστά, τέσσερεις πιπεριές μεγάλες κομμένες. Τέσσερα καρότα τριμμένα, μερικές μαύρες ελιές χοντρές χωρίς κουκούτσι, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε τις πατάτες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζομε, τις κόβομε μικρά κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά. Ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στην μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύομε με τα υλικά και την υπόλοιπη την απλώνομε από πάνω. Γαρνίρομε όπως μας αρέσει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης για φορολόγηση τραπεζών: Προτείνει ετήσιο τέλος έως 7%, 700 εκατ. έσοδα για το Δημόσιο

Τις προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατίας για τη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών παρουσίασε...