Γλυκό Ψυγείου
400 γραμμ. φρέσκο βούτυρο, 600 γραμμ. μπισκότα τετράγωνα, 5 αυγά, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 μικρό κουτί κακάο.
Για την κρέμα:
Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το κτύπημα. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και το κακάο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Βρέχουμε τα μπισκότα σε γάλα με κονιάκ και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε κρέμα, μπισκότα κρέμα μπισκότα, τέλος κρέμα.
Γλυκό ψυγείο πορτοκάλι
200 γραμμ. σαβαγιάρ. Τα βρέχω με κονιάκ και γάλα (το γάλα χλιαρό)
Κρέμα: 3,5 ποτήρια γάλα (μισό νερό μισό γάλα), 4 κουταλιές σούπας κόρν φλάο, 5 κουταλιές ζάχαρη.
Κρέμα πορτοκάλι: 3 νεροπότηρα πορτοκαλάδα (Βιοχύμ πορτοκάλι, νερό μισό – μισό), 4 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, 2 κουταλιές ζάχαρη.
Παγωτό βανίλια
5 ζελατίνες, 2 ποτήρια νερό, 2 κουτιά γάλα εβαπορέ, 2 ποτήρια νερού όχι πολύ γεμάτα ζάχαρη, 2 βανίλιες και λίγο αλάτι.
Παγωτό Κακάο
Χρησιμοποιούμαι τα παραπάνω υλικά εκτός την βανίλια και επιπλέον προσθέτουμε ένα κουταλάκι κακάο. Τις ζελατίνες τις λιώνουμε στα δύο ποτήρια νερό αφού τα ζεστάνομε. Άμα λιώσουν καλά το χύνομε μέσα στα άλλα υλικά τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ.