ΜερένταΈνα κουτί γάλα ζαχαρούχο, 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κρόκοι αυγών, 7 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 3 βανίλιες, μισό κουτί κακάο.
Όλα μαζί καλό χτύπημα στο μίξερ.
Τούρτα:
Παντεσπάνι: 6 ασπράδια αυγών, ελάχιστο αλάτι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 6 κρόκους αυγών, 3 κουταλιές μεγάλες χυμό λεμόνι, ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, βανίλια.
Ασπράδια με ζάχαρη μαρέγκα. Την βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη. Κρόκους με χυμό λεμονιού και βανίλια. Μέσα στην μαρέγκα εναλλάξ κουταλιά αλεύρι – κρόκοι. Ανακατεύουμε τα υλικά και πάνω – κάτω.
Κρέμα: 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 κουτί νερό, 4 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες κόρν φλάουρ
Σιρόπι: μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό σαντιγί, 1 κουτί μόρφατ, 5-6 κουταλιές ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2-3 κουταλάκια κακάο, ένα τρίτο φλιτζάνας γάλα.
Γλυκό πορτοκάλι φλούδα:
Τρίβομε στον ψιλό τρίφτη τα πορτοκάλια. Τα κόβουμε φέτες. Τα πλένομε και τα βράζομε ένα τέταρτο. Τα τραβάμε, τα βάζομε σε κρύο νερό. Αλλάζομε το νερό κάθε 2 ώρες. Όταν γλυκάνει, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε, σε χονδρή πετσέτα. Μετά μια ώρα το ζυγίζομε. Όσο πορτοκάλι τόση ζάχαρη και κάτι παραπάνω. Και σε κάθε κιλό ζάχαρη, 2,5 φλιτζάνια νερό.
Βράζομε επί 10 λεπτά σιρόπι και ρίχνομε το γλυκό να πάρει 1-2 βράσεις. Σβήνομε από την φωτιά. Τ’ αφήνομε μια νύχτα στο σιρόπι. Την άλλη μέρα βράζομε ώσπου να δέσει το σιρόπι να βγάλει σαν φούσκες πάνω.
Προς το τέλος ρίχνομε ½ βαζάκι γλυκόζη.