Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

22.7 C
Chania
Monday, November 10, 2025

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Μπουγάτσα με γιαούρτι

Ένα πακέτο φύλλα

Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικη. Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας το ένα πλισαρισμένο φύλλο δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπάω τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήνω μισή ώρα και σιροπιάζω με δυόμισι ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη, βράσιμο δέκα

Κρέπες με γέμιση μήλα, αμύγδαλα και σταφίδες, με σάλτσα από κρασί και μέλι:

Για τη γέμιση κάθε κρέπας: 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, 3 κουτ. σούπας κρασί (γλυκό), 1-2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο, ¼ ξινόμηλου με το φλούδι και με βγαλμένα τα κουκούτσια, 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή ηλιέλαιο, 2 κουτ. γλυκού χοντροκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 έτοιμη κρέπα (δείτε σημείωση)

Εκτέλεση: Βάλτε τις σταφίδες στο κρασί να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Προσθέστε και το μέλι – 1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το γούστο σας – και ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ σιγανή φωτιά. Κατεβάστε μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα. Κόψτε το μήλο σε μικρά κυβάκια. Ζεστάνετε σε τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μήλα, ανακατώνοντας προσεκτικά, να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Βγάλτε τα μήλα με πιρούνι και ανακατώστε τα με τα αμύγδαλα και το ξύσμα. Προσθέστε και τις σταφίδες, βγάζοντάς τες από τη σάλτσα τους με πιρούνι. Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε τη σχάρα όσο πιο πάνω μπορείτε. Απλώστε την κρέπα στο τηγάνι και ζεστάνετέ τη για 1 λεπτό, χωρίς να τη γυρίσετε. Μεταφέρετε σε πυρίμαχο πιάτο, γυρίζοντάς την ανάποδα. Βάλτε πάνω τη γέμιση, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γυρίστε τη σε ρολό. Περιχύστε με τη σάλτσα από κρασί  και μέλι, και βάλτε για 1-2 λεπτά κάτω από το γκριλ να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν θέλετε να τηγανίζετε κρέπες, χρησιμοποιήστε τις έτοιμες κατεψυγμένες, που είναι πολύ καλές.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ