17.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Σπιτικές προτάσεις: Γλυκά

Ημερομηνία:

Γλυκιά Πατσαβουρόπιτα

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, 4 αυγά, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 γιαούρτι πρόβειο, 1 βανίλια , 1 μπέικη.

Διπλώνω τα φύλλα πλισέ, το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπώ τα αυγά με όλα τα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήσιμο μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

Σιροπιάζω: 2,5 ποτήρια νερό , δύο ζάχαρη. Βράσιμο 10 λεπτά.

Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα

Ένα πακέτο φύλλο, ένα τέταρτο στραγγιστό γιαούρτι , τέσσερα αυγά , μισό κιλό φέτα , ένα μπουκάλι σόδα, ένα φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο.

Λαδώνω ένα στρογγυλό μέτριο ταψί. Στρώνω τα πρώτα 4 φύλλα ξαπλωτά αλλά ζαρωμένα. Ένα – ένα φύλλο το ραντίζεις με λάδι και σουρωτή. Προσθέτω τη μισή γέμιση. Μετά 3 φύλλα με ίδιο τρόπο. Ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα. Ξαναβάζω τα υπόλοιπα φύλλα και ραντίζω επίσης με λάδι και σουρωτή. Ψήνω.

Τούρτα σοκολάτα ψυγείου

Εξακόσια γραμμάρια σαβαγιάρ, τριακόσια γραμμάρια κουβερτούρα, ένα κουτί σαντιγί σοκολάτα, τέσσερα αυγά, μία φλιτζάνα σιμιγδάλι, λίγο γάλα, λίγο κονιάκ.

Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα με δύο κουταλιές ζάχαρη. Διαλύουμε τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με την σοκολάτα. Χτυπάμε τους κρόκους με έξι κουταλιές ζάχαρη και τους ανακατεύουμε στην λεκάνη με τα άλλα υλικά. Μία στρώση σαβαγιάρ, μία στρώση από το μείγμα, μία στρώση σαβαγιάρ και μετά από πάνω Αλσατόπ σοκολάτα. Βάζουμε χονδροκοπανισμένα αμύγδαλα από πάνω και ψυγείο.

Τούρτα νεσκαφέ

Μία Ερμόλ, ένα γάλα ζαχαρούχο, διακόσια πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα, επτακόσια γραμμάρια σαβαγιάρ, τέσσερα φλιτζάνια νερό, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δώδεκα κουταλάκια κακάο, έξι κουταλάκια Νες καφέ, ένα ποτηράκι κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε πολύ καλά την Ερμόλ και προσθέτουμε το γάλα και την κουβερτούρα κρύα. Κάνουμε σιρόπι με τα υπόλοιπα υλικά και βρέχουμε τα σαβαγιάρ πριν τα στρώσουμε. Εναλλάξ σαβαγιάρ μείγμα σοκολάτας.

Τούρτα με ζελέ

Ένα ζελέ ανανά, με φρέσκια κρέμα γάλακτος. Τρεις κουταλιές σούπας άχνη, ένα κουτί ανανά, κερασάκια σαβουαγιάρ. Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την άχνη και το αφήνουμε να περιμένει. Διαλύουμε το ζελέ όπως γράφει το κουτί και περιχύνουμε στο στρογγυλό ταψί Νο 32. Όταν παγώσει, τοποθετούμε πάνω από το ζελέ τις ροδέλες ανανά, την φρέσκια κρέμα και πάνω από την φρέσκια κρέμα τα σαβαγιάρ βρεγμένα στο σιρόπι ανανά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετή ώρα. Ξεφορμάρουμε βάζοντας μέσα σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και γυρνάμε ανάποδα.

Τούρτα σοκολάτα (2)

Χτυπάμε μαρέγκα, δύο ασπράδια με μια κοφτή κουταλιά ζάχαρη. Την βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε σε αυτό δύο κουτιά σαντιγί και τεσσεράμισι κουταλιές ζάχαρη. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε μέσα την μαρέγκα στην σαντιγί. Αφού και αυτά χτυπηθούν καλά ρίχνουμε χτυπώντας συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα. Το παντεσπάνι το βρέχουμε με γάλα και κονιάκ. Πριν στρώσουμε την κρέμα πάνω στην τούρτα στην επιφάνεια βάζουμε σιρόπι σοκολάτα που φτιάχνουμε με λιωμένη σοκολάτα που την αραιώνουμε με γάλα μέχρι να ρευστοποιηθεί. Από πάνω βάζουμε καραμελωμένα αμύγδαλα και ξυσμένη κουβερτούρα τετρακόσια γραμμάρια.

Τούρτα μανταρινιού

Μισό κιλό μπισκότα σαβαγιάρ, μία φλιτζάνα τσαγιού αμύγδαλα άσπρα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα, μιάμιση φλιτζάνα τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ, δύο φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, τέσσερα αυγά δύο κουταλιές ξύσμα μανταρινιού. Προσθέτετε ένα ένα τους κρόκους των αυγών και εξακολουθείτε το χτύπημα. Ρίχνετε το ξύσμα μανταρινιού και την άχνη περασμένη από λεπτό συρμάτινο τρυπητό. Χτυπάτε τα ασπράδια με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη άχνη να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στο χτυπημένο βούτυρο εναλλάξ με τα αμύγδαλα (κρατάμε μερικά για το τέλος).

Αφού ετοιμαστεί η κρέμα βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο χυμό μανταρινιών και τα στρώνετε. Απλώνετε πάνω στα σαβαγιάρ την μισή κρέμα. Στρώνετε δεύτερη σειρά σαβαγιάρ βουτώντας τα στον χυμό μανταρινιών. Σκεπάζετε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα. Την πασπαλίζετε με αμύγδαλα και ψυγείο.

Τούρτα λεμόνι (φοβερή!)

Πέντε αυγά, ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, δύο κουταλάκια μπέικη, δύο φλιτζάνες τσαγιού νερό, ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, επτά κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, τέσσερις κουταλιές σούπας κορν – φλάου, τρεις κρόκοι αυγών, ξύσμα λεμονιού, ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού νερό , μισό λεμόνι χυμό, τετρακόσια γραμμάρια κρέμα γάλακτος, ένα ταψί διάμετρο 27 εκατοστά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ