14.8 C
Chania
Friday, January 23, 2026

Στοιχεία για τους μαθητές των σχολείων της Κρήτης που υποσιτίζονται

Ημερομηνία:

Χθες το μεσημέρι εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία με τις οικογένειες μαθητών από την Κρήτη που εμφανίζουν αδυναμία να σιτίσουν επαρκώς τα παιδιά τους.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απ. Κλινάκης, κατά μέσο όρο περίπου 10 σχολικές μονάδες ανά κάθε νομό της Κρήτης και περίπου 2 με 3 μαθητές σε κάθε σχολείο, έχουν καταγραφεί στις λίστες που θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν ύστερα από δύο μήνες συνεργασίας με τους διευθυντές των σχολείων και αφού ολοκληρώθηκε η φάση της διασταύρωσης των στοιχείων ώστε να διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα για τον αριθμό των μαθητών και των οικογενειών τους που υποσιτίζονται.

Σε κάποιες περιοχές και αστικά κέντρα τα ευρήματα ήταν αναμενόμενα ενώ πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες φαίνεται, όπως είναι λογικό, ότι αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα.

Ο κ. Κλινάκης διέψευσε κατηγορηματικά νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας , σύμφωνα με τα οποία 400 μαθητές μόνο στο νομό Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού ενώ τόνισε ότι

«το ζήτημα είναι λεπτό και για αυτό θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι και να προστατεύσουμε την ανωνυμία των μαθητών και των οικογενειών τους ώστε να μην στιγματιστούν».

“Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όπως ήταν αναμενόμενο μιας και το σχολείο είναι ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας ωστόσο προσπαθούμε σε συνεργασία με άλλους φορείς να το αντιμετωπίσουμε” σημείωσε ο κ. Κλινάκης αναφέροντας ότι γίνονται προσπάθειες να αναπτυχθεί συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως τους Δήμους, την Εκκλησία κτλ. ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το εγχείρημα του Υπουργείου για την ενίσχυση των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ήδη υπάρχει μια συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, το οποίο ενισχύει οικονομικά την προσπάθεια και στο προσεχές μέλλον θα δοθούν επιταγές στις καταγεγραμμένες οικογένειες για να αγοράσουν προϊόντα από τοπικά καταστήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί όπως σημειώνει ο κ. Κλινάκης ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες έχει αναπτυχθεί κλίμα αλληλεγγύης, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την κοινωνία, και όταν γίνεται αντιληπτή η αδυναμία μιας οικογένειας να προσφέρει τα απαραίτητα στο παιδί της, με διακριτικότητα εκπαιδευτικοί και γονείς, επεμβαίνουν προσφέροντας βοήθεια χωρίς αυτό να καταγράφεται σε κάποιο επίσημο χαρτί αλλά στη συνείδηση όλων μας.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Φασόλια σαλάτα Μισό κιλό φασόλια ξερά μικρά άσπρα, δύο κρεμμύδια...

Ηράκλειο: Τους λένε ότι κλέβουν ρεύμα – Οργή από τις “μαϊμού” ρευματοκλοπές

Καταγγελίες για μαϊμού “ρευματοκλοπές” από εξουσιοδοτημένα άτομα του ΔΕΔΔΗΕ...