Στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Ημερομηνία:

Με πρωτοβουλία Λ. Αυγενάκη – Γ. Κεφαλογιάννη η συνάντηση κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Δευτέρα.

Μετά από πρωτοβουλία των δύο Κρητικών Βουλευτών, του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, προγραμματίστηκε σύσκεψη των εκπροσώπων κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη, την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 12:00, στο Υπουργείο στην Αθήνα, με βασικό θέμα την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Στην σύσκεψη είναι προσκεκλημένοι να συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αμαρίου και Ανωγείων με τα παρακάτω  αιτήματα:

1. Επαναπροσδιορισμός της επιλεξιμότητας των κτηνοτροφικών εκτάσεων με την συμμέτοχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείο, ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά όργανα κτηνοτροφών).

2. Κατάργηση του ποινολόγιου του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ (πολυετείς κυρώσεις, κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης, αχρεωστητα), για περιπτώσεις όπου αποδεδειγμένα δεν φέρει ευθύνη ο παραγωγός.

3. Αλλαγή του άρθρου 15 παράγραφος 3 της υπ αριθμ. 280947/1982/07-03-2008 ΚΥΑ, που αφορά τις καταγγελίες για αγροζημίες.

4. Επανεξέταση όλων των προϋποθέσεων που λειτουργούν ως προσκόμματα από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μειωθούν οι δικαιούχοι προς πληρωμή παραγωγοί(λογαριασμοί ΔΕΗ, νερού, βεβαίωση σχολείου για τη φοίτηση των παιδιών, τιμολόγια αγοράς ηλεκτρονικών ενωτίων,  κ. α. ).

5. Να γίνουν δεκτές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι τροποποιήσεις στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012, όπου παρατηρούνται λογιστικά λάθη λόγω της για πρώτη φορά ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.

6. Κατάργηση κατ’ εξαίρεση για την Περιφέρεια Κρήτης του χιλιομετρικού ορίου των 50 χιλιόμετρων που εμποδίζει την ενεργοποίηση επιλέξιμης κτηνοτροφικής έκτασης για εκατοντάδες νομάδες κτηνοτρόφους

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Μπογιόπουλος για Στ. Ζαχαρό: “Λοιπόν, θέλω κι εγώ να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Είσαι ένα σκουπίδι”

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε τη συγγνώμη του δημοσιογράφου...

Το ντοκιμαντέρ «NAZA» στο 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων! Ειδική προβολή στις 28 Οκτωβρίου

Σε μία εξαιρετικά σημαντική κινηματογραφική καταγραφή για τους μηχανισμούς...