20.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Συμμετοχή επιχειρήσεων, παραγωγών και συνεταιρισμών στον 9ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου

Ημερομηνία:

Ο διαγωνισμός-θεσμός πλέον για το ελαιόλαδο, κύριο στόχο έχει την στήριξη και ανάδειξη του κύριου «πρεσβευτή» του Πρωτογενή Τομέα της Κρήτης, για την παραγωγή και τις εξαγωγές.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν -με την στήριξη των αρμόδιων φορέων- τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιόλαδου, να ενισχυθεί η  βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την ποιοτική αναβάθμισή του και στην ενδυνάμωση της εικόνας του «χρυσού προϊόντος» του νησιού.

Πάνω από όλα όμως, οι αρμόδιοι φορείς βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο των παραγωγών στην εξέλιξη των επιχειρήσεων ελαιόλαδου, στη μεταλαμπάδευση της αγάπης και του πάθους για την καλλιέργεια αυτού του ευλογημένου καρπού στη συνείδηση της νέας γενιάς.

Από φέτος ο κανονισμός του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιόλαδου τροποποιείται για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ετικέτες να διακριθούν.

Προβλέπει ότι για κάθε εταιρεία που συμμετέχει ανεξαρτήτως αριθμού δειγμάτων και κατηγορίας, θα μπορεί να απονεμηθεί μέχρι ένα βραβείο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία ηλικιωμένου στο Ηράκλειο

Σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία 91χρονου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου. Προανάκριση από το ΑΤ Μινώα Πεδιάδος.

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου 2026 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε. Πρόσκληση για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα μέσω ΤΑΠΤοΚ.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 30 Απριλίου 2026 στο Ηράκλειο. Ημερήσια διάταξη με θέματα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, υποδομές, περιβάλλον και κοινωνική πολιτική.

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Πασακάκι Χανίων

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 11.00 στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι Χανίων. Διοργάνωση από Κοινότητα Μουρνιών και Εργατικό Κέντρο.