27.6 C
Chania
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 9 Σεπτεμβρίου 2026

Ημερομηνία:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων προγραμματίζεται για την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026, στις 15:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος επί της οδού Κυδωνίας 29. Την πρόσκληση υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Εμμανουήλ Καραγιαννάκης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και απευθύνεται στον Δήμαρχο Χανίων, σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και στους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για τα θέματα που τις αφορούν. Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων θα συμμετέχουν στις συζητήσεις που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και σχετίζονται με την περιοχή τους.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 16 θέματα, τα οποία καλύπτουν ευρύ φάσμα δημοτικών υποθέσεων. Το πρώτο θέμα αφορά τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, με εισηγητή τον Δήμαρχο. Ακολουθεί η έγκριση του 1ου πρακτικού συνεδρίασης της επιτροπής για την ονομασία και μετονομασία οδών και πλατειών της Νέας Χανίων, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Συμβουλίου.

Σημαντική θέση στη συνεδρίαση καταλαμβάνουν τα οικονομικά ζητήματα. Ειδικότερα, το τρίτο θέμα αφορά την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και την αναμόρφωση του Οικονομικού Προϋπολογισμού έτους 2026, με εισηγητή τον Αλόγλου. Παράλληλα, τέσσερα διαδοχικά θέματα (12 έως 15) αφορούν αποζημιώσεις λόγω ρυμοτομίας και καταβολές επικειμένων σε ιδιοκτησίες στις περιοχές Κόκκινο Μετόχι – Χρυσοπηγή, Πάνω Σούδα και Κάτω Σούδα, με εισηγητή τον Χαζιράκη. Το 16ο θέμα αφορά την έγκριση πληρωμής δικαστικών εξόδων υπόθεσης Λιουδάκη.

Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζουν οι παραχωρήσεις δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Ο Κοντορινάκης εισηγείται έξι σχετικά θέματα: την παραχώρηση των δημοτικών κλειστών γυμναστηρίων Κλαδισού και Σούδας, τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου Κλαδισού ως δεύτερης έδρας του συλλόγου Ν.Α.Ο.Σ., το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Βαρυπέτρου στην Α.Ε. Καμισιανών Ραπανιανών «Ο Ποσειδών», τον κοινόχρηστο χώρο του πάρκου Αγίων Αποστόλων για το αθλητικό event «Υπερκοπέλι», την αίθουσα του Δ.Α.Κ. Παλιάς Ηλεκτρικής Χανίων για τις ανάγκες της Ξιφασκίας, καθώς και το αίτημα συνδιοργάνωσης και παραχώρησης χώρου για το Roadshow «Δείξε μου τον Δρόμο».

Περαιτέρω, ο Γιαννακάκης εισηγείται την παραχώρηση δωρεάν χρήσης χώρων για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ ο Τσουπάκης φέρνει προς συζήτηση αίτημα παράτασης παραχώρησης του οχήματος με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ-7767 του Δήμου Χανίων προς το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, λόγω αναγκών του ιδρύματος.

Πληροφορίες για τη συνεδρίαση παρέχονται από τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, με υπεύθυνη επικοινωνίας τη Γ. Δρακακάκη, στο τηλέφωνο 28213 41617 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ds@chania.gr.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνας προετοιμασίας» και επιφυλακής για τον Σεπτέμβρη, η βάση της Σούδας

Η Παγκρήτια Επιτροπή καταγγέλλει τη διαταγή της αμερικάνικης βάσης Σούδας που χαρακτηρίζει τον Σεπτέμβρη μήνα προετοιμασίας για ενδεχόμενες κρίσεις και τρομοκρατικές απειλές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 σε όλη την Κρήτη – Σε επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 για όλη την Κρήτη το Σάββατο 5/9/2026. Σε επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση και φαράγγια.

Συνάντηση Σημανδηράκη με Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων για τα μεγάλα έργα και τον δημόσιο χώρο

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων Σημανδηράκη με Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για μεγάλα έργα, παραλιακό μέτωπο και δημόσιο χώρο. Συζητήθηκαν υποδομές, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο.