13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Τσίπρας: Περιμένω δημόσια τοποθέτηση της Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές

Ημερομηνία:

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να έχει παραιτηθεί, λόγω αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Παράλληλα, κάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση των υποκλοπών, ειδικά για το θέμα της άρσης του απορρήτου.

«Τόσο εγώ, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε ξανασυναντήσει από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία, που ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε πιαστεί να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και θα έμενε στη θέση του. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν αυτά, δεν είναι δυνατόν να δίνει την ευθύνη στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η ίδια η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται τη συνευθύνη αυτή. Από σκάνδαλο Μητσοτάκη, γίνεται σκάνδαλο ΝΔ. Εγώ έχω κάθε λόγο να θέλω να πάω στις εκλογές έχοντας απέναντι τον κ. Μητσοτάκη και με ό,τι τον βαραίνει. Εγώ δεν θέλω να ταυτίσω ένα κόμμα που έχω μεγάλες διαφορές με τέτοιες αντιδημοκρατικές λειτουργίες. Εγώ δεν έχω να θέσω κάτι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα θέτει η ίδια η ζωή. Τι θα θέσω λοιπόν; Αυτό που περιμένω είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το κυρίαρχο ζήτημα με την άρση του απορρήτου. Αυτό εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατικής λογοδοσίας και ευθύνης».

ieidiseis.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...