18.7 C
Chania
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026

Υπέρ της κυβέρνησης 8 στους 10 σε δημοσκόπηση της Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ημερομηνία:

Θετικά αποτιμούν οι οκτώ στους δέκα πολίτες τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το 55,2% θεωρούν ότι τα πηγαίνει καλύτερα από τις αρχικές τους προσδοκίες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με την Πανελλαδική Πολιτική Ερευνα που διενήργησε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» η εταιρεία marc.

Παράλληλα, το 67,7% εκτιμά ότι πρέπει να επιδιωχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός, έναντι του 29,6% που πιστεύει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό τρόπο ή λάθος τρόπο, το 81,5% λέει «με σωστό (58%) και με μάλλον σωστό (23,5%)», ενώ το 14,2% απαντά «με μάλλον λάθος (6,8%) και με λάθος (7,4%)». Το 4,3% δεν απαντά. Τη μεγαλύτερη διείσδυση («σωστό») η κυβέρνηση την έχει στις κατηγορίες: 68,8% στους άνεργους, 60% στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, 57,1% στους συνταξιούχους και με 56,1% στους απασχολούμενους με οικιακά.

Ηλικιακά, μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι κατηγορίες 18-34 ετών (72,2%) και 55 ετών και άνω (58,5%). Ως προς την κομματική τους τοποθέτηση, πλην των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (79,5%) και των ΑΝ.ΕΛΛ. (71,4%), υπέρ του σωστού τάσσονται: 60% Χρυσή Αυγή, 50% ΚΚΕ, 45,8% Αλλο Κόμμα, 40,1% Ν.Δ., 39,3% ΠΑΣΟΚ και 36,8% Το Ποτάμι.

→ Ολόκληρη η έρευνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου. – See more at:

left.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Οικία Βενιζέλου στη γερμανική Κατοχή: Εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει εκδήλωση στις 25 Μαΐου στη Χαλέπα Χανίων για την Οικία Βενιζέλου στην Κατοχή. Για πρώτη φορά ανοίγει το ιστορικό καταφύγιο.

Στο Ηράκλειο ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Γαστρονομικού Δώρου στο πλαίσιο της Κρήτης ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2026

Η Κρήτη φιλοξενεί τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου στο πλαίσιο της διάκρισής της ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2026. Συμμετοχή 45 δώρων από 20 περιφέρειες.

Πιλοτική εφαρμογή 5G και AR/VR στο Δημοτικό Σχολείο Σισών στο πλαίσιο του έργου 5G-TERRA

Πιλοτική εφαρμογή 5G και τεχνολογιών AR/VR στο Δημοτικό Σχολείο Σισών από την Περιφέρεια Κρήτης. Οι μαθητές γνώρισαν εικονική πραγματικότητα μέσω του ευρωπαϊκού έργου 5G-TERRA.