13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Υπόθεση Γιακουμάκη: Άκαρπες οι έρευνες στο βυθό της Παμβώτιδας – Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δύτες ερεύνησαν τμήμα του βυθού της λίμνης χωρίς να καταφέρουν να βρουν κάποιο στοιχείο για τον αγνοούμενο φοιτητή. Η έκκληση της οικογένειας Γιακουμάκη

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, ύστερα και από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη Παμβώτιδα.

Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Στα Ιωάννινα βρίσκονται και συγγενείς του αγνοούμενου σπουδαστή, οι οποίοι δηλώνουν πως οι έρευνές τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης και βρεθεί ο Βαγγέλης.

Ο θείος του Βαγγέλη, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν “γιατί αναστατώνουν την οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη”.

Ο πατέρας Κρητικού σπουδαστή της ίδιας Σχολής, του οποίου η φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστότοπους, κάτω από προσβλητικό τίτλο, μετέβη χθες στην εισαγγελία Ιωαννίνων. “Πήγα στην εισαγγελία, γιατί το παιδί το δικό μου δεν φταίει πουθενά. Είναι αθώο, ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και τον έχουν εμπλέξει χρησιμοποιώντας φωτογραφία του, που είναι αναρτημένη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί μου είναι ψυχολογικά πιεσμένο, γιατί θεωρεί ότι το στοχοποίησαν άδικα. Κάποιοι είναι ανθρωποφάγοι. Τον κόσμο που γραφεί σχόλια, τον συγχωρώ, γιατί δεν γνωρίζει. Συμμερίζομαι τους γονείς και την οικογένεια του Βαγγέλη. Έχουν τον πόνο τους”.

«Δεν τον τράβηξα εγώ από το λαιμό»

Η σοκαριστική μαρτυρία που ήρθε στο φως, πως κάποιος τραβούσε με ιμάντα ή κάτι παρόμοιο τον Βαγγέλη από το λαιμό, δεν συνέβη ποτέ. Αυτό υποστήριξε στην Αγγελική Νικολούλη, ο Κρητικός φοιτητής που σύμφωνα με τον μάρτυρα προκάλεσε το ακραίο αυτό περιστατικό σε βάρος του αγνοούμενου.

Ο ίδιος είπε στη δημοσιογράφο πως κατηγορούν άδικα τόσο αυτόν όσο και τους άλλους συμπατριώτες του.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει βρει ο Βαγγέλης καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι.

«Δεν βάζω στο Ευαγγέλιο το χέρι μου»

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με έναν ακόμη Κρητικό συμφοιτητή του Βαγγέλη. Όπως της είπε, ο Βαγγέλης ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο στην εστία γιατί τον ενοχλούσε η φασαρία που έκαναν οι συγκάτοικοι του με τα μουσικά τους όργανα και όχι γιατί δεχόταν βίαιες επιθέσεις. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι φίλοι του τον δέσανε σε μια καρέκλα όπως ακούστηκε, αλλά δεν βάζει και το χέρι του στο Ευαγγέλιο.

Δείτε το βίντεο με τις σημερινές έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννενα

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DF129Z-Iy18″]

news247.gr, epirusgate.blogspot.gr, AΠΕ-ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτοι σε υπερεργασία και υπερωρίες οι Έλληνες

Oι Έλληνες που κάποτε- κυρίως στα χρόνια των μνημονίων-...

Κωνσταντοπούλου: «Πολιτικός απατεώνας ο Τσίπρας -Πήρα το βιβλίο του για να δω τι γράφει για το Μάτι»

«Πολιτικό απατεώνα», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου,...

«Ιθάκη»: Οι στιγμές που ξεχώρισε ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία στο Παλλάς

Τέσσερα αποσπάσματα από την προχθεσινή του ομιλία στο Παλλάς...