24.4 C
Chania
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026

4ωρη επιχείρηση πρόσδεσης του «Έλυρος», στο λιμάνι της Σούδας λόγω των θυελλωδών ανέμων

Ημερομηνία:

Πολύωρο, επίπονο και περιπετειώδες αποδείχθηκε το ταξίδι των 539 επιβατών αλλά και το πληρώματος του πλοίου «Έλυρος», αφού, φτάνοντας στο λιμάνι της Σούδας στις 6 το πρωί, δεν μπορούσε να δέσει στην προβλήτα λόγω των θυελλωδών ανέμων έντασης 8-9 μποφόρ.

Περιπέτεια για τους 539 επιβάτες του πλοίου «Έλυρος» ο κατάπλους στο λιμάνι της Σούδας, καθώς λόγω των θυελλωδών νοτιοανατολικών ανέμων έντασης και 8 μποφόρ, το πλοίο ήταν αδύνατον να «δέσει» στην προβλήτα.

Για την πρόσδεση του πλοίου επιστρατεύτηκαν τέσσερα ρυμουλκά, προκειμένου το πλοίο να προσεγγίσει την πιο «απάνεμη» προβλήτα. Στη διάρκεια της δύσκολης επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε στις 10 το πρωί, έσπασε ένας από τους κάβους με τους οποίους είχε δεθεί το πλοίο με το ρυμουλκό.

ert.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά το κυνήγι του λαγοκέφαλου: Στην «αντεπίθεση» οι ψαράδες – «Έχουν γίνει ακόμα πιο επιθετικοί»

Στις θάλασσες της Ρόδου, οι ψαράδες διαπιστώνουν ότι τα παραδοσιακά...

Haaretz: Η λεηλασία που κάνουμε στον Λίβανο δεν έχει προηγούμενο

«Λεηλασία γινόταν πάντα στους πολέμους του Ισράηλ, αλλά αυτή τη...

Λαγοκέφαλοι: Ανακοίνωση του ΕΛΚΕΘΕ κατά του φόβου και του πανικού στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών εξέδωσε ανακοίνωση όπου εξηγεί...

Γκίδεον Λιβάι: Η ήττα του Ισραήλ στο Ιράν, ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια

Οπόλεμος στο Ιράν έδειξε στο Ισραήλ την αλήθεια. O δήθεν παντοδύναμος...