18.2 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Χανιά: Συζήτηση στο Δημαρχείο για τα αδέσποτα. Έκκληση της Κατερίνας Βουτετάκη για συμμετοχή των πολιτών

Ημερομηνία:

Τις άθλιες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινή της ενασχόληση με τα αδέσποτα, αλλά και την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα, περιέγραψε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων η δημοτική σύμβουλος, γνωστή για την προσφορά της στα αδέσποτα της πόλης και όχι μόνο, Κατερίνα Βουτετάκη.

Όπως είπε η κ. Βουτετάκη, σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι συνεδριάζει στο Δημαρχείο Χανίων η 5μελής επιτροπή, που έχει συσταθεί για τα αδέσποτα, στην οποία συμμετέχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ε. Κονταξάκης και φιλοζωικά σωματεία της πόλης. Είναι άμεση ανάγκη τόνισε η κ. Βουτετάκη να δώσουν οι πολίτες, δυναμικό παρών στη συνάντηση και να ασκήσουν πίεση στη Δημοτική αρχή για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των αδέσποτων.

Έκανε λόγο για αυταρχισμό, τραμπουκισμό και ετσιθελισμό από την πλευρά του Δήμου σε προηγούμενες, αντίστοιχες συναντήσεις και περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στο νοσοκομείο Χανίων, με τις συνεχείς εγκαταλείψεις ζώων.

Στη σημερινή συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τύπου του Δημαρχείου, θα γίνει συζήτηση επί συγκεκριμένων προτάσεων των φιλοζωικών σωματείων για τα αδέσποτα και, σύμφωνα με την κ. Βουτετάκη, θα πρέπει οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φορείς να πάρουν μαζικά μέρος, ώστε να πιεστεί ο Δήμος και να δώσει λύση.

ert.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ