33.2 C
Chania
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: Επικίνδυνος ή εξοργιστικός

Ημερομηνία:

«Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι συνεχίζουν να ψάχνουν πού πήγαν τα δήθεν 24 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης ότι έδωσε η κυβέρνηση για να τους στηρίξει στην πανδημία», δηλώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο κ. Μητσοτάκης ή δεν έχει καταλάβει την έκρηξη ανεργίας και ύφεσης που έρχεται με τις επιλογές και την αδράνεια της κυβέρνησής του, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ή νομίζει ότι με αντιπερισπασμούς θα μπορέσει να καλύψει το χάος που δημιουργεί στην κοινωνία, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, κάτι που είναι εξοργιστικό», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Αναλυτικά ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι «επιχειρήσεις και εργαζόμενοι συνεχίζουν να ψάχνουν πού πήγαν τα δήθεν 24 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης ότι έδωσε η κυβέρνηση για να τους στηρίξει στην πανδημία.

Αφού άφησε τους εργαζόμενους στην τύχη τους, υποχρεώνοντάς τους να επιλέξουν εάν θα απολυθούν ή θα δεχθούν μειώσεις μισθών. Αφού άφησε τους εκατοντάδες χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό να περάσουν 3 μήνες με 800 ευρώ – όσοι τα πήραν και αυτά – και να είναι τώρα αντιμέτωποι με την ανεργία.

Αφού άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που παραμένουν αποκλεισμένες από τις τράπεζες χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη ρευστότητας, σήμερα συνεχίζει την κοροϊδία με αόριστες εξαγγελίες για “παρεμβάσεις στην οικονομία εάν χρειαστεί”.

Ο κ. Μητσοτάκης ή δεν έχει καταλάβει την έκρηξη ανεργίας και ύφεσης που έρχεται με τις επιλογές και την αδράνεια της κυβέρνησής του, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ή νομίζει ότι με αντιπερισπασμούς θα μπορέσει να καλύψει το χάος που δημιουργεί στην κοινωνία, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, κάτι που είναι εξοργιστικό».

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασκήσεις βολών στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο – Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ασκήσεις βολών στο πεδίο Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο 2026. Πρωινές και βραδινές ώρες διεξαγωγής, μέτρα ασφαλείας για πλοία και αλιείς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη 36χρονου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα. Κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, φυσίγγια, μαχαίρι και 250 ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Βραβείο Education Leaders Awards 2026 για το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2026 για καινοτομία στην εκπαίδευση. Το 5ο Cinema Summer Camp πραγματοποιείται 5-12 Ιουλίου.

Κίσσαμος: Νέα εποχή τουριστικής προβολής με ψηφιακή αναβάθμιση του Discover Kissamos

Ο Δήμος Κισσάμου αναβαθμίζει το Discover Kissamos με νέα εφαρμογή για κινητά, ανανεωμένη ιστοσελίδα και έντυπο χάρτη με QR codes. Ψηφιακή στρατηγική για την τουριστική προβολή της περιοχής.