Αντιδράσεις από ΠΟΕΣΥ και δημοσιογραφικές παρατάξεις για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη περί “εκπαίδευσης” δημοσιογράφων από ΔΝΤ

Κανένα σχόλιο

Πόλεμος ξέσπασε από τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην επιτροπή για το χρέος στη Βουλή, ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και «εκπαιδεύονταν» ώστε να εκφράζουν θέσεις υπέρ του Ταμείου, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών να αντιδράει και να ζητά εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών

Με αφορμή το θόρυβο και τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τον κλάδο από τις δηλώσεις στη Βουλή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι «Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και “εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θα ασχοληθεί με το θέμα κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου, με πρόθεση να ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο από τον πρώην εκπρόσωπο όσο και από το ΔΝΤ. Επισημαίνεται ότι κ, Ρουμελιώτης παρότρυνε την Επιτροπή της Βουλής «να ζητήσει επισήμως να της δοθούν ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

"Sponsored links"

Αντιδράσεις και από την παράταξη “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

Αλλά και οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι εξέδωσαν ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως ο κ. Ρουμελιώτης πρέπει να «δημοσιοποιήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε συναλλαγή δημοσιογράφων με το ΔΝΤ», αλλιώς θα θεωρηθεί ότι τα συνδικαλιστικά όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου πρέπει με κάθε νόμιμο μέσο να προστατεύσουν την υπόληψη των δημοσιογράφων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας χθες στην επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή ανέφερε ότι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. Καλούμε τον κ. Ρουμελιώτη να δημοσιοποιήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε συναλλαγή δημοσιογράφων με το ΔΝΤ. ώστε να εκφράζουν θέσεις υπέρ του Ταμείου. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι τα συνδικαλιστικά όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου πρέπει με κάθε νόμιμο μέσο να προστατεύσουν την υπόληψη των δημοσιογράφων.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις