21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ιταλικό πολεμικό πλοίο έφθασε στο Μαράθι από Ιταλία – Αμερικάνοι στρατιώτες κάνουν βόλτα στα Χανιά δίχως να έχει γίνει κανένας έλεγχος

Ημερομηνία:

Τα Χανιά έχουν ένα σημαντικό κενό ασφάλειας.

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο parakritika.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, πολεμικό πλοίο από την Ιταλία βρέθηκε πριν από 3 ημέρες στη Σούδα για ανεφοδιασμό. Αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν μπήκαν στις εγκαταστάσεις παραμένωντας στην προβλήτα και μόνο η παρουσία τους δημιούργησε έντονη ανησυχία.

Την ίδια στιγμή αμερικάνικο πλοίο βρίσκεται στα Χανιά προερχόμενο από άγνωστη τοποθεσία με την πόλη να έχει γεμίσει Αμερικάνους στρατιωτικούς οι οποίοι κυκλοφορούν στην πόλη λες και δεν έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στα Χανιά άλλο ένα πλοίο από την Ιταλία, από τον Τάραντα, πρωτεύουσα της επαρχίας της Απουλίας.

Ούτε σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να υπάρχει κάποιος έλεγχος του πληρώματος ενώ άγνωστο παραμένει αν θα επιτραπεί στο πλήρωμα να κυκλοφορήσει στην πόλη των Χανίων.

Άραγε, στα Χανιά δεν ισχύουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους για όλους; Είναι δυνατόν να έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης, τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες και οι δομές του ελληνικού κράτους να κλείνουν σε μία προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη να επικρατεί ένα διαφορετικό καθεστώς, στο οποίο τα μέτρα να μην ισχύουν;

Ποιος διασφαλίζει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν από το ΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό προσωπικό;

Οι πύλες εισόδου στα Χανιά δεν είναι μόνο το Λιμάνι της Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων, είναι και οι βάσεις. Και αυτές λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Το λένε και “καθεστώς ετεροδικίας”, δηλαδή, κράτος εν κράτει.

Με ποιο άραγε πιθανό κόστος για την υγεία των κατοίκων του νησιού;

Oι αρχές του τόπου πέρα από το να καλωσορίζουν τους ΝΑΤΟϊκούς εκπροσώπους και να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις τους, τουλάχιστον εδώ δεν πρέπει να αντιδράσουν για να προστατεύσουν την υγεία αυτών που τους ψήφισαν εφαρμόζοντας τους νόμους του ελληνικού κράτους και τα μέτρα προφύλαξης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση σε μία κατάσταση κρίσης;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

4 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...