19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ: Η απόφαση για την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Το 13ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα από τις 24 έως τις 28 Μαρτίου 2015.

ΦΥΣΑΕΙ ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Στήριξη στον ελληνικό λαό

που παλεύει ενάντια στη λιτότητα,

για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή

κείμενο Συνέλευσης Σύγκλισης του ΠΚΦ

Τυνησία – 29 Φεβρουαρίου 2015

Χτίζοντας μια άλλη Ευρώπη – Η Ώρα για Δράση είναι Τώρα!

Η Συνέλευση Σύγκλισης που συγκεντρώθηκε, σήμερα, στις 28 Μαρτίου, στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό που παλεύει ενάντια στην λιτότητα, για δημοκρατία και για μια άλλη Ευρώπη.

Η συνέλευση είναι πεπεισμένη ότι τα Ελληνικά, όπως και τα Ευρωπαικά κοινωνικά κινήματα, μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες πρέπει να αναλάβουν δράση για να εναντιωθούν με σθένος στον εκβιασμό που οργανώνεται από τους Ευρωπαικούς θεσμούς προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό.

Ανταποκρινόμενη στη Διακήρυξη των Γερμανών συνδικαλιστών «Η Ελλάδα μετά τις εκλογές – όχι μια απειλή, αλλά, μια ευκαιρία για την Ευρώπη» (http://wp.europa-neu-begruenden.de/griechenland-chance-fuer-europa/greece-after-the-election-not-a-threat-but-an-opportunity-for-europe/) και στην Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του Altersummit «Ας δώσουμε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» (http://www.altersummit.eu/accueil/article/give-greece-a-chance) η οποία υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών δικτύων, αυτή η Συνέλευση προτείνει σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους πολιτικούς οργανισμούς:

  • Την 1η Μαίου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό σε όλη την Ευρώπη και να καλέσουν διεθνείς αντιπροσωπείες να πάρουν μέρος στη διαδήλωση του Μαίου στην Αθήνα.

  • Να συναντηθούν στις 2 Μαίου για να συζητήσουν και αποφασίσουν κοινές δράσεις αλληλεγγύης.

  • Να συμμετάσχουν ενεργά στο φεστιβάλ της «Αλληλεγγύη για όλους» στα μέσα Ιουνίου με σκοπό να το μετατρέψουν σε μια μεγάλη κινητοποίηση των κινημάτων βάσης σε όλη την Ευρώπη που θα εκφράσουν την υποστήριξη τους στον Ελληνικό λαό.

    "google ad"

  • Να χρησιμοποιηθεί η Συνάντηση Κορυφής των Λαών, στις 8-9 Ιουνίου, στις Βρυξέλες για να γίνει μια πλατειά ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα του Ελληνικού λαού.

  • Να κινητοποιηθούν για μια Ευρωπαική εβδομάδα αποκεντρωμένης δράσηςτον Ιούνιο ενάντια στην λιτότητα και σε αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό λαό (η ημερομηνία θα επιβεβαιωθεί και εξαρτηθεί από τις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους ελληνικούς και Ευρωπαικούς θεσμούς)

  • Να πραγματοποιηθεί μια Ευρωπαική συνέλευση πολιτών για το χρέος σε μια μεγάλη Ευρωπαική χώρα (εκτός Ελλάδας) το φθινόπωρο.

  • Να οργανωθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό γεγονός το φθινόπωρο στην Ελλάδα.

Το μέλλον των Λαών της Ευρώπης είναι συνδεδεμένο με το μέλλον του Ελληνικού λαού. Μαζί, θα χτίσουμε μια άλλη Ευρώπη! Η ώρα για δράση είναι τώρα!

Η συνέλευση σύγκλισης, καλεί, επίσης, το Διεθνές Συμβούλιο του ΠΚΦ να εμπλακεί δραστήρια στην αλληλεγγύη με τους ανθρώπους, τα κινήματα και την κυβέρνηση της Ελλάδας – χρησιμοποιώντας τα επικοινωνιακά του εργαλεία για να διαχύσει τις πληροφορίες, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια κινητοποίηση.

Σε αυτό το το πλαίσιο στηρίζουμε την πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το πρώτο εξάμηνο του 2016, ένα στρατηγικό σεμινάριο μεταξύ των μελών του ΠΚΦ, Ευρωπαικών δικτύων και παγκόσμιων κοινωνικών φορέων και κινημάτων.

Τυνησία, 28 Μαρτίου 2015

Μετάφραση: Αλέκα Κρασοπούλου

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...