Συγκλονιστικός Αλ. Τσίπρας στην ΕΡΤ: “Mπορεί να χρεοκοπούν οι τράπεζες, αλλά όχι οι λαοί! Ένα όπλο έχουμε. Το δίκιο μας!”

Κανένα σχόλιο

«Οι εξελίξεις δεν θα γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού» ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός σε συνέντεξη στην ΕΡΤ1. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει Grexit τονίζοντας ότι «δεν θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ διότι το κόστος είναι τεράστιο».

Ερωτηθείς εάν οι πολίτες πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, είπε ότι όποια κι αν είναι η απόφαση του ελληνικού λαού θα γίνει νόμος του κράτους, αλλά τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «θα αποδεχτούμε την εντολή του, αλλά δεν θα την υπηρετήσουμε εμείς»:
Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός «παντός καιρού». Δεν βρέθηκα σε αυτή τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας. Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή υπήρξε η επιλογή του λαού. Όσο ο λαός στηρίζει αυτή την επιλογή θα είμαι παρών, θα σεβαστώ την ετυμηγορία του λαού, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο λαός και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας.
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει Plan B μετά το δημοψήφισμα, σημείωσε ότι ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο αν θα αποδεχθεί ή όχι μια πρόταση μνημονιακών μέτρων και εκτίμησε ότι δεν είναι επιλογή της Ελλάδας η έξοδος ή διάλυση της ευρωζώνης.

«Ο λαός αυτός έχει περάσει και χειρότερα. Δεν χρεοκοπούν οι λαοί, μπορεί να χρεοκοπούν οι τράπεζες, αλλά όχι οι λαοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

«Ας μας δώσουν τη συμφωνία απόψε το βράδυ και το πρωί θα πληρώσουμε το ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στο αν η Ελλάδα θα πληρώσει αύριο τη δόση στο Ταμείο. «Το ΔΝΤ θέλει να πληρώνεται χωρίς να πληρώνει» τόνισε και έκανε λόγο για εσωτερικές αντιθέσεις των θεσμών στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

«Οξυγόνο θα έχουμε για να αναπνέουμε, οι Έλληνες θα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος για παράταση προγράμματος από τους δανειστές, είπε:
Τους απάντησα να μην ανησυχούν γιατί θα επιβιώσουμε και οι πολίτες θα πάνε με οξυγόνο στην κάλπη. Η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο είναι κυρίαρχη αξία, υπήρχε πολύ πριν την Ευρώπη, δεν θα την ενταφιάσουμε σε αυτό τον τόπο επειδή κάποιοι αποφασίζουν έτσι.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι «η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα είναι στο τραπέζι και την επόμενη μέρα». «Είμαστε εδώ, οι διαφορές μας στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινές, στα άλλα είναι πολλές και ζητάμε λύση έστω και στο και 5» διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι όποια απόφαση κια βγει από το δημοψήφσμα θα γίνει δεκτή και θα εφαρμοστεί.

Το δημοψήφισμα θα σημάνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη.Καλούμε τον λαό να απορρίψει την πρόταση των δανειστών, η οποία δεν αποτελεί λύση. Δεν θα δεχθούμε το φαύλο κύκλο. Το “όχι” σημαίνει ουσιαστικότερη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί τη ρύθμιση του χρέους και έναχρηματοδοτικό πρόγραμμα.  Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής,  ενημέρωσε τους Θεσμούς για την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών.

Δεν θέλησε, ωστόσο, να αποκαλύψει ποια ήταν η απάντηση των δανειστών εκείνη τη νύχτα, αρκούμενος να δηλώσει ότι «δεν ήταν αρνητική» και ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Αποκάλυψε ακόμη ότι τότε ζήτησε και την παράταση του προγράμματος και ότι αποτέλεσεαρνητική έκπληξη η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου να απορρίψει το ελληνικό αίτημα.

Ερωτηθείς για τα capital controls είπε ότι δεν είναι ειδυλλιακή κατάσταση, αλλά θα επιβιώσουμε και θα ψηφίσουμε κυρίαρχα την Κυριακή. «Πράγματι βιώνουμε μια δυσκολία. Έκλεισαν τις τράπεζες γιατί αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση στο πρόγραμμα. Κατέθεσαν ένα τελεσίγραφο που δεν αρμόζει στις ευρωπαϊκές αρχές και σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες είπε ότι αυτό θα γίνει αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητας, ενώ όπως είπε «εξ’ όσων γνωρίζω αυτή είναι κα η πρόθεση του Μάριο Ντράγκι» και διευκρίνισε ότι αυτό θα συμβεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

"Sponsored links"

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μέρκελ και Γκάμπριελ είπε:

Είναι αμήχανοι και μπερδεμένοι, η γραμμή τους είναι γραμμή εκφοβισμού γιατί δεν θέλουν το όχι, αλλά σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι το δημοψήφισμα να αποτελέσει πιο ισχυρό όπλο στη διαπραγμάτευση.

«Εμείς θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη και διεκδικήσαμε μια κοινωνικά δίκαιη συμφωνία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα, επέρριψεευθύνες στους δανειστές, τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε τα πάντα για μια λύση. «Πάλεψα να πετύχω μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αλλά δεν τα κατάφερα» σημείωσε. Και συνέχισε:

Κάναμε τα πάντα για μια λύση αυτούς τους πέντε μήνες, αλλά η άλλη πλευρά δεν ήθελε να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Τέλος, παρείχε στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι «αν δεν εμπιστευόμουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, θα είχε φύγει». Επιπλέον, είπε ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο, ερωτηθείς για το αν είναι διατεθειμένος να ενημερώσει τους πολιτκούς αρχηγούς, όπως ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αν νικήσουμε τον φόβο δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Καλή δύναμη σε όλους μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε στον ελληνικό λαό.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις:

 •  Βιώνουμε μια σημαντική στιγμή. Η δύναμη του λαού μας θα μιλήσει, ο λαός θα δείξει την αποφασιστικότητα του και θα βάλει τη σφραγίδα του.
 • Αύριο ο ήλιος θα βγει από την Ανατολή. Οξυγόνο θα έχουμε και θα αναπνέουμε κανονικά. Θα αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς.
 • Είπα σε Μέρκελ και Ολάντ ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος, κυρίαρχος λαός και έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίσουμε. Είπα πως θα επιβιώσουμε και χωρίς πρόγραμμα και θα πάμε στην κάλπη.
 • Όποια απόφαση κι αν πάρει ο ελληνικός λαός, θα εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση.
 • Θα ασκήσουμε κυρίαρχα το δικαίωμα μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η δυσκολία οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν τη δυνατότητα ενός λαού να αποφασίσει. Έκλεισαν τις τράπεζες για να εμποδίσουν τον λαό. Μας έδωσαν τελεσίγραφο που δεν αρμόζει στον αμοιβαίο σεβασμό. Το τελεσίγραφο θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός.
 • Άλλα είπε ο Γκάμπριελ, άλλα η Μέρκελ. Είναι μπερδεμένοι. Η Μέρκελ είπε πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Η δική μας διάθεση και ο σκοπός μας, είναι το δημοψήφισμα να συνεχίσει η διαπραγμάτευση με πιο ισχυρά όπλα από τη δική μας μεριά. Όχι τα βάρη στα μεσαία στρώματα αλλά σε εκείνους που μπορούν να τα σηκώσουν. Δεν θέλουμε να φύγει η χώρα, δεν πήραμε αυτή την εντολή.
 • Ψάχνουμε για διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας που οδηγεί σε νέα δάνεια. Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία και μια ρύθμιση του χρέους που θα δώσει την αίσθηση ότι η απαίσια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει. Αν αυτό δεν μας το δίνουν, η επιλογή που έχουμε είναι να ρωτήσουμε τον λαό. Τον καλούμε να την απορρίψει την πρόταση τους με μεγάλη συμμετοχή. Όσο μεγαλύτερο είναι το όχι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη μας στη διαπραγμάτευση την επόμενη μέρα.
 • Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να φτάσουμε σε συμφωνία. Δεν υποχωρήσαμε, δεν φέραμε μνημόνιο. Όσοι μας κατηγορούσαν τώρα λένε τα αντίθετα.
 • Ο στόχος της άλλης πλευράς ήταν να υιοθετήσουμε απολύτως τις δικές τους θέσεις και όταν το κάναμε αυτό, ήθελαν περισσότερα.
 • Η εντολή μας είναι διαπραγμάτευση μέσα στην Ευρώπη, όχι σε μη βιώσιμη λύση. Όχι Τσίπρα σαν Παπανδρέου, Παπαδήμους, Σαμαράς και Βενιζέλος.
 • Δώσαμε πρόταση που χαρακτηρίστηκε σαν βάση για συζήτηση. Πίστεψα πως φτάσαμε στο τέλος και θα λέγαμε πως ήρθαμε στα όρια της εντολής και αναζητήσαμε μια λύση. Μετά ήθελαν ακόμα περισσότερα.
 • Δεν πιστεύω πως θέλουν να μας πετάξουν από το ευρώ και δεν θα το κάνουν γιατί το κόστος είναι τεράστιο αν διαλυθεί η ευρωζώνη, αν χρεοκοπήσει μια χώρα. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τις αναλύσεις.
 • Είχαν σχέδιο να σβήσουν την προσδοκία, να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ, την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
 • Δεν θέλουν τον δικό μας δρόμο. Είναι πολιτική επιλογή η λιτότητα. Σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός. Με ειλικρίνεια λέω στον λαό ότι υπηρέτησα την εντολή των ανθρώπων που με εξέλεξαν
 • Ο Κρούγκμαν τους έλεγε “πλάκα μας κάνετε;”. Είναι μέτρα αυτά για να βγούμε από την κρίση; Μέχρι σήμερα, πέντε μήνες θέλουν μέσα από τη διαπραγμάτευση να φτάσουμε σιγά σιγά απολύτως στο μνημόνιο. Ήταν μια διαδικασία που έγινε με πίεση. Μας έλεγαν, δεν σας τα λέμε εμείς, εσείς τα λέτε. Την τελευταία ώρα μας έδιναν τελεσόγραφα 48 ωρών. Και έτσι ήρθαμε και είπαμε στον ελληνικό λαό, το δέχεστε ή όχι;
 • Μόνο με ειλικρίνεια μπορούμε να συμφωνήσουμε. Δεν παίζουμε με έναν ολόκληρο λαό. Έχουμε την ανακοίνωση του Eurogroup στις 25 του μήνα, της Πέμπτης. Είναι η πρόταση που κατεβάζουμε στο δημοψήφισμα.
 • Μας κάλεσαν μέχρι τις 27 του Ιούνη, να κάνουμε όσα ήθελαν οι θεσμοί. Μετά το Eurogroup του Σαββάτου, ζητήσαμε παράταση μιας εβδομάδας για να γίνει το δημοψήφισμα. Αποφάσισαν να μην μας αφήσουν, δεν υπήρξε άλλο κείμενο στο Eurogroup και αφού καταθέσαμε την πρόταση στη Βουλή, ο Γιούνκερ κατέβασε νέο κείμενο με αλλαγές στον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, στο 13%. Δεν είναι παιχνίδι. Αύριο θα μας ζητούσαν άλλα. Ο λαός καλείται να απαντήσει επί της ουσίας και όχι επί τέτοιων λεπτομερειών.
 • Οι προτάσεις ήταν προτάσεις ΔΝΤ, όχι Κομισιόν. Υπήρξε αντίθεση ανάμεσα στους τρεις θεσμούς.
 • Πήρα τηλέφωνο Μέρκελ και Ολάντ και τους ενημέρωσα πως η απόφαση μας είναι να πάμε σε δημοψήφισμα. Δεν είναι σωστό να πω την απάντηση που έλαβα, ωστόσο δεν ήταν αρνητική. Ζήτησα παράταση για λόγους δημοκρατίας, κανείς δεν μου είπε όχι εκείνο το βράδυ. Το κλίμα ήταν καλό. Δεν αιφνιδίασα εγώ, αιφνιδιάστηκα από το Eurogroup της επόμενης μέρας που δεν ενέκρινε την παράταση.
 • Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε παράταση για να πάει σε εκλογές, εμάς δεν μας άφησαν να κινηθούμε στη δημοκρατική διαδικασία.
 • Σεβάστηκαν το δημοψήφισμα των Ιρλανδών και διαπραγματεύτηκαν μαζί τους για να κάνουν αλλαγές εκεί. Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν συζητήσεις και έγιναν αλλαγές σε βασικά θέματα φορολογίας και εργασιακά. Ξαναέγινε δημοψήφισμα και προχώρησε η συνθήκη.
 • Αν κάποιοι αποφασίζουν ότι η Ευρώπη είναι ένας σκληρός μηχανισμός, τότε τερματίζουν την ίδια την Ευρώπη.
 • Αν έχουμε όχι, σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. Θα είμαι εδώ όσο με στηρίζει ο λαός. Θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Ξαναλέω, δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού.
 • Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζει το Σύνταγμα.
 • Το δημοψήφισμα είναι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με άλλους όρους.
 • Αν ο λαός απορρίψει το κείμενο, επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο υπ. οικ. των ΗΠΑ έβαλε επίσημα στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους.
 • Όσο φτάνουμε στην κάλπη, θα πιέζουν, θέλουν να κερδίσει το ναι για να μην κάνουν υποχωρήσεις. Ο Ρέντσι είναι φίλος, αλλά αν όλοι αναγκαστούν να κάνουν υποχωρήσεις στην Ελλάδα θα δώσει λογαριασμό γιατί εκείνος δεν πιέζει για να κερδίσει κάτι.
 • Από το παράθυρο συνεχώς μας έβαζαν νέα μέτρα με ιδεολογικό περιεχόμενο. Στην Ελλάδα δεν θέλουν τις εργασιακές συμβάσεις.
 • Δεν θέλουν την κατάρρευση της ευρωζώνης. Θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε στον λαό που την στήριξε ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.
 • Τσίπρας για Plan B: Το δημοψήφισμα έχει να κάνει με μνημονιακά μέτρα. Δεν έχουμε επιλογή την έξοδο. Έχουμε την ευθύνη για την επιβίωση του λαού. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιβιώσει ο λαός. Να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα σε φάρμακα και καύσιμα. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, χρεοκοπούν οι τράπεζες.
 • Είμαστε μια χώρα πεδίο σταθερότητας. Δεν ιδρώνει το αυτί μου. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.
 • Οι λαοί έχουν δύναμη στα χέρια τους. Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε.
 • Ζούμε μια δυσκολία που θα την ξεπεράσουμε. Θα τα καταφέρουμε και θα επιβιώσουμε. Μας έκλεισαν τις κάλπες για να μην πάμε στις κάλπες, αλλά θα πάμε εκεί. Αν το όχι είναι μεγάλο, θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Αν η απάντηση είναι το ναι, θα το σεβαστούμε. Δεν κάνουμε πραξικοπήματα εμείς.
 • Άλλοι δεν έκλεισαν τράπεζες αλλά έκλεισαν σπίτια.
 • Ο κόσμος είναι ψύχραιμος. Η επιλογή Γιούνκερ να μην δώσουν παράταση, είναι παρέμβαση για να κόψει η ΕΚΤ τη ρευστότητα. Θα δούμε κι άλλες παρεμβάσεις μέχρι την Κυριακή. Αλλά ο κόσμος πεισμώνει.
 • Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ, κάτι που είναι επιθυμία Ντράγκι. Μέσα σε λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε επίτευξη συμφωνίας.
 • Οι συντάξεις θα κοπούν αν κάνουμε πίσω.
 • Μας έχουν πάει σε ασφυξία και δεν μας δίνουν παράταση μιας βδομάδας. Περιμένουν πως θα πληρώσουμε κιολας;
 • Μέσα σε μια βδομάδα μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη ρευστότητα και να πληρώσουμε. Το ΔΝΤ θέλει να πληρώνεται χωρίς να πληρώνει.
 • Όχι και μονά ζυγά δικά τους. Το ευρώ είναι ένα κοινό νόμισμα που για να υπάρξει και να είναι σταθερό πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στους κανόνες της Ευρωζώνης αλλά και στον σεβασμό της δημοκρατικής επιλογής. Ο Γάλλος υπ. Σαπέν είχε πει πως πρέπει να σεβαστούμε τον ελληνικό λαό και τους κανόνες της Ε.Ε. Οι εταίροι δεν σέβονται την επιλογή των Ελλήνων. Θέλουν να κάνουμε ό,τι έκανε και η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αυτή η εντολή μας.
 • Η επιλογή μας είναι εντός ευρώ. Είμαστε η καρδιά της Ευρώπης και θα παραμείνουμε ό,τι κι αν γίνει. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Τι σχέση έχει ο πολιτισμός μας με τις τράπεζες; Η Ελλάδα είναι στον πυρήνα της Ευρώπης και η Ευρώπη θα είναι στο DNA της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, όσοι με εκβιασμούς παραβιάζουν τα κεκτημένα του λαού μας, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
 • Υποσχεθήκαμε σκληρή διαπραγμάτευση και αυτό κάνουμε.
 • Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν ήρθα εδώ για να πω ότι πέτυχα. Όμως η Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να υλοποιείται. Σημεία του προγράμματος μας δεν υλοποιήθηκαν γιατί μας έστειλαν στην ασφυξία για τη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ.
 • Το ναι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο.
 • Η κινδυνολογία δεν χρειάζεται. Ο κ. Σαμαράς δραπέτευσε από ένα αδιέξοδο και δεν υλοποίησε τα μέτρα μετά της ευρωεκλογές και είχε σχεδιάσει τη λεγόμενη παρένθεση. Είχε εκτιμήσει πως η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ίδια στάση από τους εταίρους και θα κάνει πίσω χάνοντας τη στήριξη.
 • Είμαι ανοιχτός σε debate
 • Να πάμε σε debate με όλους τους αρχηγούς.
 • Στηρίζω πάντα τον Γιάνη Βαρουφάκη.
 • Δεν έχει βάση ότι βάζουμε το κόμμα πάνω από την πατρίδα. Το δημοψήφισμα έρχεται για να ενώσει τον λαό. Αν έκανα άλλα απ’ όσα είπα προεκλογικά, αν έκανα τα πάντα για να παραμείνω στην καρέκλα προδίδοντας τον λαό, τότε θα έβαζα εαυτό και κόμμα πάνω από την πατρίδα.
 • Αν ο λαός θέλει να έχει έναν ταπεινωμένο πρωθυπουργό, ας τον επιλέξει. Δεν είμαι εγώ αυτός.
 • Ομολογώ πως περίμενα άλλη στάση από τους εταίρους. Η διαπίστωση αυτή έχει να κάνει με την Ευρώπη και το αν βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που την οδηγούν με ασφάλεια σε μια περίοδο κρίσης. Είμαι αισιόδοξος, απέναντι στην εντολή του λαού θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Δεν το έκαναν μετά τις εκλογές γιατί είχαν κυβερνήσεις που τις έφερναν στις θέσεις τους αλλά τώρα θα υποχωρήσουν.
 • Η κυβέρνηση είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, δεν έχει φύγει, είναι εδώ και ζητά μια βιώσιμη οικονομικά λύση. Αν έχουμε λύση και στο και πέντε, θα τη δεχτούμε.
 • Το συμφέρον του τόπου έχει να κάνει με τη συνοχή μας. Οι αγορές αλλάζουν. Το θέμα είναι να πατήσει στα πόδια του ο κόσμος με ελπίδα και προοπτική.
 • Ένα όπλο έχουμε στα χέρια μας. Το δίκιο μας. Τίποτα άλλο. Οι λαοί βγαίνουν στην Ευρώπη με τις ελληνικές σημαίες. Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας. Ε λοιπόν, αν νικήσουμε τον φόβο, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Θα τα καταφέρουμε.
 • Η ΕΡΤ να μην τρομοκρατεί όπως τα άλλα media. Χαίρομαι που έκανα come back εδώ. Καλή δύναμη σε όλους μας. Η δημοκρατία θα δώσει διέξοδο.
Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις