«Όχι στην υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης»

Κανένα σχόλιο

Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, προς τον Υπουργό Παιδείας

«Τη μετατροπή των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) – στις περιοχές όπου υπάρχει ζήτηση από μαθητικό δυναμικό – ούτως ώστε να αποτραπεί περαιτέρω υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και να υπάρξει ουσιαστική διεύρυνση των επιλογών και των δυνατοτήτων των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», ζητά με επιστολή, που απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, προς τον Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – ότι οι ΕΠΑ.Σ. δεν θα μετατραπούν σε Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ. και ότι το Σεπτέμβριο του 2014 τα σχολεία αυτά καταργούνται οριστικά.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει “την ανάγκη ενδυνάμωσης – και όχι κατάργησης – της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης” αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της ΕΠΑ.Σ. Χανίων, η οποία όπως αναφέρει «έχει καταγράψει πολύ σημαντικό έργο και προσφορά στους μαθητές και την τοπική κοινωνία, αφού ήδη βρίσκεται στον 5ο χρόνο λειτουργίας της και οι εγγεγραμμένοι μαθητές ανέρχονται σε 630». «Το ενδιαφέρον του εν λόγω μαθητικού δυναμικού δείχνει την αναγκαιότητα λειτουργίας της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα Χανιά ως συμπλήρωση της υποχρεωτικής γενικής εκπαίδευσης, αφού οι τεχνικές επαγγελματικές σχολές αποτελούν τη μόνη διέξοδο για ένα σημαντικό κομμάτι και της μαθητιώσας νεολαίας αλλά και πολλών εργαζόμενων νέων, ικανή δε να τους οδηγήσει στην ομαλή ένταξη εργασίας» καταλήγει ο κ. Σκουλάκης.

"Sponsored links"

Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο. Συμεών Κεδίκογλου, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο. Αθανάσιο Κυριαζή και τους Βουλευτές του Ν. Χανίων

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live