20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Άρτα: Νταής μαθητής ξυλοκόπησε 15χρονο συμμαθητή του και τον άφησε παράλυτο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι γονείς ενός 15χρονου μαθητή από την Άρτα, ο οποίος μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε στην αυλή του σχολείου υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτος.

Το περιστατικό έγινε μέσα στο πρoαύαλιο του σχολείου, όταν ο νταής χτύπησε αρχικά με την μπάλα το κεφάλι του 15χρονου. Στη συνέχεια αφού τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα, του χτυπούσε το κεφάλι με μανία στα κάγκελα του σχολείου.

Ο άτυχος μαθητής είχε αρχικά τις αισθήσεις του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και πήρε εξιτήριο σε μια μέρα.

Δυστυχώς όμως, ο νεαρός μαθητής ξύπνησε με παράλυτη την αριστερή πλευρά του σώματός του και με φρικτούς πόνους. Η μητέρα του τον μετέφερε και πάλι στο Νοσοκομείο της Άρτας και από εκεί διακομίστηκε στο Παίδων στην Αθήνα. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο επεισόδιο, το οποίο εξελισσόταν αργά τις πρώτες δύο μέρες.

«Το περιστατικό έγινε Παρασκευή το πρωί εν ώρα σχολείου. Νοσηλεύτηκε την Παρασκευή και φύγαμε το Σάββατο για το σπίτι μας, με οδηγίες πως εάν ο Βαγγέλης έχει την οποιαδήποτε ενόχληση να επιστρέψουμε. Την Κυριακή που επιστρέψαμε πάλι στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική για να δούμε εάν μπορούμε να φύγουμε για άλλο νοσοκομείο», δήλωσε στο MEGA η μητέρα του 15χρονου.

«Το βράδυ της Παρασκευής μας κράτησαν μέσα για να δουν πως θα εξελιχθεί. Το βράδυ συνήλθε, περπάτησε κανονικά, δεν είχε ενόχληση. Το ίδιο και το Σάββατο το πρωί. Οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μας έδιωξαν για το σπίτι, αλλά με οδηγίες. Τα ξημερώματα (σ.σ: της Κυριακής) προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και ότι άρχιζε να παραλύει. Δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί όμως με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του», συμπλήρωσε η μητέρα του.

Οι καταγγελίες των γονιών

Οι γονείς του 15χρονου μαθητή κατήγγειλαν στο MEGA πως στον προαύλιο χώρο του σχολείου δεν υπήρχαν καθηγητές για να επιτηρούν τα παιδιά, ενώ οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής γνώριζαν πως υπήρχε στο σχολείο ένας απείθαρχος μαθητής.

Επιπλέον, οι γονείς τονίζουν πως οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας δεν δέχτηκαν εξ αρχής την κατάλληλη ενημέρωση για το περιστατικό από το σχολείο. Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του 15χρονου, οι γιατροί γνώριζαν μόνο για το χτύπημα στο κεφάλι με την μπάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε για το περιστατικό την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας τέσσερις μέρες αργότερα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο μαθητής που επιτέθηκε στον 15χρονο πήρε μετεγγραφή για άλλο σχολείο.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πατέρας του 15χρονου, υπάρχουν άτομα στην Άρτα που ισχυρίζονται ότι ο μαθητής είχε από πριν πρόβλημα και ότι δεν είναι δυνατόν να πάθει ισχαιμικό επεισόδιο από μία γροθιά στον αυχένα.

Τέλος, μετά το πέρας της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για το εάν αναλογούν ή όχι ευθύνες στο σχολείο για το περιστατικό, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα. Η εξέλιξη αυτή «ξεσήκωσε» την ΕΛΜΕ Άρτας, η οποία με ψήφισμα εκδήλωσε τη στήριξή της στους καθηγητές του σχολείου και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχουν πειθαρχικού τύπου διαδικασίες και διώξεις εναντίον των καθηγητών «με αφορμή γεγονότα της καθημερινής σχολικής ζωής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...