23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έμμα: Η καρδιά της θα χτυπά σε 40χρονη μητέρα ενός παιδιού

Ημερομηνία:

Δώρα ζωής έλαβαν συμπολίτες μας μετά το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της 21χρονης Εμμανουέλας η οποία κατέληξε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της από το αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο Αλβανό που την παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια 40χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι μητέρα ενός παιδιού, και ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης λειτουργίας της καρδιάς λαμβάνει την καρδιά της 21χρονης σε μεταμόσχευση στο «Ωνάσειο» ενώ το ήπαρ της κοπέλας θα λάβει άνδρας που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν για αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας.

Σημειώνεται ότι οι κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Για τους νεφρούς διεξάγονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για τους νεφρούς τα τεστ διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκε συμβατός δότης αλλά αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα νωρίς σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

Αντίθετα οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...