Έντονη η συζήτηση πολιτών της Γαύδου, επισκεπτών αλλά και φίλων του νησιού για τον θάνατο της Κορίνας

Κανένα σχόλιο

Έντονος διάλογος διεξάγεται στη σελίδα “ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ” μεταξύ κατοίκων, επισκεπτών του νησιού αλλά και φίλων της Κορίνας. Στο διάλογο συμμετείχε τόσο η εκ των γιατρών της Γαύδου (η οποία δεν βρισκόταν σε εφημερία κατά τη διαρκεια του περιστατικού), η Δήμαρχος Γαύδου κ. Στεφανάκη, αλλά και ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Στη συζήτηση υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι έγινε ότι μπορούσε να γίνει, αν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στη λειτουργία και στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών που οφείλονται και στην υποστελέχωση υπηρεσιών που μπορεί να κόστισαν τη ζωή της Κορίνας, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που υποστηρίζουν ότι υπήρχε μεγάλη ολιγωρία και καθυστέρηση πολλών ωρών.

Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για τα επικίνδυνα σημεία στη Γαύδο και για την έλλειψη μέτρων προστασίας των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων.

"Sponsored links"

Γράφει χαρακτηριστικά συμμετέχων στο διάλογο:

Καιρός να μιλήσουμε για τα επικίνδυνα σημεία στη Γαύδο. Καταρχάς το κομμάτι του δρομου που πηγαίνει από Αγιάννη προς Σαρακήνικο, έχει τρία σημεία στα οποία υπάρχει γκρεμός… κανένα στηθαίο, καμία ορατότητα στις στροφές, και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, ειδικά όταν συναντιέται μηχανάκι ή αυτοκίνητο με λεωφορείο.

Στα σημεία αυτά πρέπει να τοποθετηθούν στηθαια και καθρέφτες

Το σημείο που έγινε Το δυστύχημα στα βατσιανα δεν το θυμάμαι αλλά σίγουρα και εκεί πρέπει να ληφθεί μέριμνα

Επίσης το μονοπάτι από Αγιάννη προς λαβρακα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και εκφοβιστικό εκεί που υπάρχουν τα σκαλοπάτια. Χωρίς στηθαίο και με κατωφερη κλήση σε ορισμένα σκαλιά, είναι θέμα χρόνου να πέσει κάποιο παιδί και να θρηνήσουμε θύματα. Ειδικά όταν ανεβοκατεβαίνει κόσμος φορτωμένος, πιωμενος, νύχτα κλπ.

Το ερώτημα είναι αν ο θάνατος της 27χρονης Κορίνας θα συντελέσει για να παρθούν αποφάσεις ώστε ένα τέτοιο περιστατικό να μη ξανασυμβεί στο όμορφο νησί της Γαύδου.

Για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει όλο τον διάλογο που αποτυπώνει τις διαφορετικές οπτικές μπορεί να το κάνει στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις