Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου: Η κυβέρνηση εργαλοποιεί την αστυνομία – Να μετατραπούν σε ιδιώνυμα τα αδικήματα εις βάρος αστυνομικών

Κανένα σχόλιο

Την εργαλειοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας από τις κυβερνήσεις καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομου Ρεθύμνου καταγγέλοντας ότι αναθέρονται καθήκοντα – πάρεργα τα οποία ξεφεύγουν της κύριας αποστολής των αστυνομικών υποβαθμίζοντας την λειτουργία τους και δίνουν την εντύπωση στους πολίτες ότι βρίσκονται απέναντι από την κοινωνία, όχι μαζί της.

Με αφορμή και τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ζητούν την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που αφορά, αδικήματα σε βάρος αστυνομικών και την μετατροπή τους σε ιδιώνυμα, προβλέποντας αυστηρότερες ποινές καθώς και την εξασφάλιση δωρεάν νομικής προστασίας – συνηγόρου υπεράσπισης των αστυνομικών οι οποίοι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “τις περισσότερες φορές κατηγορούνται ψευδώς και αδίκως, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Δυστυχώς η εργαλειοποίηση – χρήση της Ελληνικής Αστυνομίας από την εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, για τη θεραπεία «πάσας νόσου» και πολύ περισσότερο δε για την κάλυψη της ανεπάρκειας άλλων καθ’ ύλην αρμόδιων Υπηρεσιών, είναι μία ανέξοδη πρακτική, την οποία το Συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει καταγγείλει επανειλημμένα.

Η ανάθεση καθηκόντων – πάρεργων στην ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ξεφεύγουν της κύριας αποστολής της, που είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και η εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας, έχουν ως αποτέλεσμα προφανώς την υποβάθμιση της πραγματικής της αποστολής και την ολοένα και περισσότερο στοχοποίηση της υπηρεσίας και των συναδέλφων μας από την κοινωνία, διότι δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι βρισκόμαστε απέναντί της και όχι κομμάτι της. Το φαινόμενο αυτό γιγαντώνεται, από οργανωμένες ακραίες μειοψηφίες, οι οποίες εκμεταλλεύονται μεμονωμένα περιστατικά, για να υποβαθμίσουν το έργο και το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. και να λασπολογήσουν το προσωπικό της, ενώ πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν διστάζουν, στο βωμό της εξυπηρέτησης διαφόρων συμφερόντων τους, να δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες προκαλώντας κοινωνικό αναβρασμό, ακόμα και να επιδιώκουν δημόσια αίμα Έλληνα Αστυνομικού! Τέτοιες εξισώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα την ΑΝΑΝΔΡΗ και με ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΠΡΟΘΕΣΗ, επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας, που από τύχη δεν έχασε τη ζωή του, στην Νέα Σμύρνη κατά την διάρκεια «ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ»!

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι:

  • Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στις ζωές των συναδέλφων μας!!!
  • Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε αποδιοπομπαίους τράγους, προς τέρψη του λαϊκού αισθήματος!!!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σωματεία, σε κοινή συστράτευση, ώστε με κοινές ενέργειες να αποτρέψουμε πρακτικές και μεθοδεύσεις, απ’ όπου και αν προέρχονται, που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., στοχοποιώντας το ένστολο προσωπικό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην ΚΥΡΙΑ αποστολή μας, στο πλευρό του ευνομούμενου και δημοκρατικού συμπολίτη μας, όχι επειδή αμειβόμαστε επαρκώς για το έργο που προφέρουμε, αλλά λόγω του αστείρευτου φιλότιμού μας.

Ζητάμε:

1.Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που αφορά, αδικήματα σε βάρος αστυνομικών και την μετατροπή τους σε ιδιώνυμα, προβλέποντας αυστηρότερες ποινές.

2.Την εξασφάλιση δωρεάν νομικής προστασίας – συνηγόρου υπεράσπισης των αστυνομικών οι οποίοι τις περισσότερες φορές κατηγορούνται ψευδώς και αδίκως, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Έχουμε κάθε δικαίωμα και πολλές αποδείξεις για να απαιτούμε την αναγνώριση του επαγγέλματός μας, ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού!!! Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον βαριά τραυματισμένο συνάδελφό μας!!!

Καλή υπομονή και δύναμη σε όλους τους συναδέλφους μας, καθώς ο αγώνας τώρα αρχίζει!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live