20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έσβησε ο Κρητικός τυφλός ακορντεονίστας, τα “χρυσά δάκτυλα” του Στέλιου Καζαντζίδη

Ημερομηνία:

“Σταματάκη, χρυσά μου δάχτυλα!” Έτσι τον προσφώνησε ο Στέλιος Καζαντζίδης σ ένα τραγούδι του που έπαιζε ακορντεόν!

Ο τυφλός ακορντεονίστας, απ’ τους μεγαλύτερους που έβγαλε το λαϊκό μας τραγούδι, έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.

Κρητικός στην καταγωγή, ο Κώστας Σταματάκης υπήρξε από τους στυλοβάτες του λαϊκού τραγουδιού, αν και στα πρώτα του βήματα με το ακορντεόν έπαιζε κρητικά!

Συνθέτης και ο ίδιος με αρκετά και ωραία λαϊκά τραγούδια, με τον Καζαντζίδη ( η πιο μεγάλη αμαρτία, αχ πως γέρασα, αύριο σε χάνω), τον Πάνο Γαβαλά ( Άσε με στην αγκαλιά σου, ισοβιτης της αγάπης , δοκιμασία, θέλω να πω τον πόνο μου κ.α), το Μάνο Παπαδάκη, τη Φωτεινή Μαυράκη, το Δημήτρη Ξανθάκη ,την Καίτη Νταλη, τη Δούκισσα κ.α.

Έσβησε ο τυφλός ακορντεονίστας - Με αφετηρία την Κρήτη ... στο πλευρό του Στ.Καζαντζίδη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ