21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Έφτασε” στην Κρήτη η “Μήδεια” – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ημερομηνία:

Τα “δόντια” της και στην Κρήτη με ισχυρές κατά τόπους βροχές άρχισε να δείχνει η κακοκαιρία “Μήδεια”, η οποία ήδη έχει ντύσει στα λευκά μεγάλο μέρος της χώρας.  Οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας και κρατά κλειστά σχολεία σε πολλές περιφερειακές ενότητες.

Στην Κρήτη, το βράδυ της Κυριακής, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι ξεκίνησαν οι βροχές σε πολλές περιοχές του νησιού, θέτοντας σε συναγερμό Περιφέρεια και Δήμους.

Υπενθυμίζει ότι το διήμερο Δευτέρας 15/02 και Τρίτης 16/02 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Κρήτη συνοψίζονται στα εξής:

·         Ισχυρές βροχές και σταδιακά χιονοπτώσεις αναμένονται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17/02.

·         Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 15/02.

·         Την Δευτέρα 15/02 οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επηρεάσουν υψόμετρα μεγαλύτερα των 300-400 μέτρων.

·         Την Τρίτη 16/02, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν πιθανώς και περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα.

·         Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φθάνοντας τοπικά στα 8-9 Μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό κυρίως στις βόρειες ακτές.

Ήδη, λόγω της έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του νομού ενώ ανάλογη απόφαση – μόνο για τη Δευτέρα προς το παρόν – έλαβε και ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου.

Για τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 02, πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

mideia

Cretalive

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...