26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Ριζίτης της Κισσάμου Γιάννης Τζανακάκης

Ημερομηνία:

Θλίψη για τον Σύλλογο Ριζιτών και την Κίσσαμο από τον θάνατο του δασκάλου του ριζίτικου Γιάννη Τζανακάκη.

Με ψήφισμά του ο Σύλλογος Ριζιτών “Η Κίσσαμος” αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Δευτέρα, αφού πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του
Γ Ι Α Ν Ν Η Τ Ζ Α Ν Α Κ Α Κ Η που έφυγε νωρίς, για το άλλο ημισφαίριο της ζωής. Το δάσκαλο του ριζίτικου τραγουδιού, του χορού και της κρητικής πρεπειάς. Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης, του Συλλόγου μας, και έως σήμερα ήταν ένα από τα βασικά στελέχη του. Αντιπρόεδρος, δάσκαλός του, μαέστρος, συνοδοιπόρος, σολίστας με τη γνήσια κι αφτειασίδωτη φωνή του.

Σ’ αυτόν οφείλουμε ως σύλλογος ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», πολλά για την εξέλιξή μας, αφού ήταν πρωτεργάτης, συνεργάτης, βασικό στέλεχος σε όλη μας τη μέχρι σήμερα πορεία. Για όλα αυτά του αξίζουν ευχαριστίες, ευγνωμοσύνη και τιμές. Είναι σίγουρο ότι θα είναι για πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, του Συλλόγου μας, αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων που τον γνώρισαν και όσων θα απολαμβάνουν τους καρπούς της προσφοράς του. Εξ άλλου οι ξεχωριστοί δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι αυτό το λόγο:

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α

1.- Να παραστούν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία.
2.- Να ειπωθούν δύο ριζίτικα τραγούδια στο κατευόδιο του.
3.- Να κατατεθεί στεφάνι του συλλόγου στη μνήμη του.
4.- Οι φωτογραφίες του να κοσμούν το σύλλογό μας.
5.- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Ψήφισμα έδωσε στη δημοσιότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου το οποίο συνήλθε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 12-2-2024, με αφορμή το θάνατο του Γιάννη Τζανακάκη και αποφάσισε ομόφωνα  την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Με πολύ θλίψη ακούσαμε τα νέα για το θάνατο του μεγάλου Δασκάλου του Ριζίτικου, του τραγουδιστή και του χορευτή Γιάννη Τζανακάκη του Αθανασίου.

Ο Γιάννης Τζανακάκης υπήρξε ένας θερμός φίλος και υπερασπιστής της παράδοσης μας,

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου των Λουσακιών και παρέμενε μέχρι σήμερα ένα από τα ποιο ενεργά μέλη.

Υπήρξε η ψυχή και η φωνή του Ριζίτικου στη Κίσαμο και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλεία του Ριζίτικου μέσα από την Δράση του Συλλόγου Ριζιτών `η Κίσαμος`

Υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος με περίσσια αγάπη για το τόπο του ,για την Κισαμίτικη Παράδοση και έβαλε την προσωπική του  σφραγίδα στη Κίσαμο.

Η προσφορά του στη παράδοση του τόπου μας  είναι ανεκτίμητη.

Καλό ταξίδι φίλε μας Γιάννη.

−Το Δ.Σ. σύσσωμο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
−Να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένειά του.
−Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό Tύπο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ