26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ίλιγγος με τις τιμές των εξοχικών λόγω… Golden Visa – Ποιες περιοχές προτιμούν οι ξένοι επενδυτές

Ημερομηνία:

Φρενίτιδα φαίνεται να κτύπησε τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες στην χώρα μας. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ζήτησης για τέτοιου είδους σπίτια, από το πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά και η αύξηση των τιμών!

Συγκεκριμένα οι ξένοι επενδυτές προτιμούν τις βίλες αξίας από 350.000 έως 500.000 ευρώ, ενώ στην πρώτη γραμμή του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται νεόδμητες κατασκευές πολυτελείας, με πισίνα, ιδιωτικότητα και ιδανική τοποθεσία κοντά στη θάλασσα ή με θέα.

Η αύξηση της ζήτησης οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα της Golden Visa οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί το επενδυτικό κοινό και σε άλλες περιοχές, όπου  ισχύει χαμηλότερο όριο επένδυσης.

Ήδη πάντως, έχει αυξηθεί ο αριθμός των Βρετανών και Αμερικανών αγοραστών εξοχικών κατοικιών, οι οποίοι επιδιώκουν πλέον και την εξασφάλιση της Golden Visa. Αυξημένο όμως είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον από τον Καναδά και το Ισραήλ.

Ενδεικτικό της ζήτησης είναι  και το ράλι ανόδου στις τιμές τέτοιου είδους κατοικιών, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία από τις πλατφόρμες αγγελιών στο πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώθηκε αύξηση της τιμής σε 57 περιοχές της χώρας!

Η ζήτηση για τέτοιου είδους ακίνητα στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά και της αυξημένης ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις.
Γεγονός που προκαλέσει άνοδο των τιμών, κυρίως στα νησιά και σε δημοφιλείς προορισμούς.

Ειδικότερα η μέση τιμή πώλησης στις Κυκλάδες έχει φτάσει πλέον στα 3.500 ευρώ, η Λευκάδα είναι στα 2.660 ευρώ, η Χαλκιδική στα 2.273 ευρώ, τα Χανιά στα 2.222 ευρώ και οι Σποράδες στα 2.230 ευρώ. Πάνω από τα 2.000 ευρώ και η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα (2.083 ευρώ) και η Κεφαλονιά (2.283 ευρώ). Την ίδια ώρα και σ τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν ξεπεράσει τα  2.000 ευρώ.

Ζήτηση όμως υπάρχει και για κατοικιες στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και η αύξηση των τιμών πώλησης εξοχικών σπιτιών  έχει πάρει την ανηφόρα στα Σύβοτα και στην Πάργα. Παράλληλα  η Ανατολική Μάνη, η Σιθωνία και η Κασσάνδρα στη Χαλκιδική και η Μεθώνη στη Μεσσηνία έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των επενδυτών!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ