21.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Αίτημα για αποφυλάκιση κατάθεσαν χρυσαυγίτες λίγους μήνες μετά τη φυλάκισή τους – Απορρίφθηκε οριακά

Ημερομηνία:

Με ψήφους 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα των φυλακισμένων ναζί, χρυσαυγιτών Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη (επίσης 7 χρόνια) να αποφυλακιστούν με αναστολή της έκτισης της ποινής τους. Μειοψήφησαν η πρόεδρος του δικαστηρίου Ι. Δούκα και ένας ακόμα δικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της αποφυλάκισης ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Περικλή Δράκου, ο οποίος επικαλέστηκε το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί.

Η ανθυπαστυνόμος Β. Πόπορη, υπενθυμίζεται, διατηρούσε στο σπίτι της παράνομο οπλοστάσιο, ήταν στέλεχος της ΧΑ και έδινε πληροφορίες στους άλλους χρυσαυγίτες. Λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταγράφηκαν σχετικές τηλεφωνικές συνομιλίες της.

Ο Ηλιόπουλος, ο πρώην βουλευτής των ναζί (που του άρεσε η γραμματοσειρά του ναζιστικού «sieg heil», όπως είπε στο δικαστήριο…), ακολούθησε τον Ι. Λαγό -ο οποίος παρά την καταδίκη του συνεχίζει να βρίσκεται εκτός φυλακής, στις Βρυξέλλες- στο νέο μόρφωμα των φασιστών, την ΕΛΑΣΥΝ, και έγινε μέλος της ηγετικής της ομάδας. Και οι δύο πάντως δεν έχουν κλείσει ούτε τέσσερις μήνες στη φυλακή!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δούρειος Ίππος» το ωράριο των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς

Του Νίκου Βουρλάκη * Την Τετάρτη τίθεται προς ψήφιση στο...

Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. εντάσσεται στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. εντάσσεται ως συνδεδεμένο μέλος στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ενισχύοντας τη στρατηγική για την προστασία και ανάδειξη της Λίμνης Αγυιάς και του Υδροηλεκτρικού Σταθμού ΜΥΗΣ στα Χανιά.

Π. Πολάκης: «280 εκατομμύρια ευρώ ξεκοκαλίστηκαν στα ΕΛΤΑ με απευθείας αναθέσεις»

Ο Παύλος Πολάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην Επιτροπή Θεσμών για τα ΕΛΤΑ, καταγγέλλοντας απευθείας αναθέσεις 280 εκατ. ευρώ και συμβάσεις με Onex και Πάτση.