17.8 C
Chania
Tuesday, February 27, 2024

Αίτημα για δημιουργία Εκπαιδευτικής Δομής Τεχνικής Εκπαίδευσης στον τομέα του Τουρισμού και του Πρωτογενή τομέα στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κο Σπυρίδωνα- Άδωνι Γεωργιάδη και σε άλλους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, επανέρχεται στη πρόταση που είχε υποβάλλει και στο παρελθόν για δημιουργία Εκπαιδευτικής Δομής Τεχνικής Εκπαίδευσης στον τομέα του Τουρισμού και του Πρωτογενή τομέα στον Δήμο Πλατανιά.

Στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Πλατανιά, αφού τονίζει την ανάγκη που υπάρχει στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα του τουρισμού για καταρτισμένα μεσαία στελέχη ώστε οι τομείς αυτοί, που στηρίζουν την οικονομία της χώρας μας, να εξακολουθήσουν να προσφέρουν ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, μέσα σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο και απαιτητικό περιβάλλον προτείνει “τη δημιουργία δομής τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον Δήμο Πλατανιά, πάνω σε ειδικότητες του πρωτογενή τομέα και του τομέα του τουρισμού, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, με βάση τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της αγοράς. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαλανδράκης προτείνει ως χώρο στέγασης της δομής αυτής το υφιστάμενο, μεγάλο σε έκταση, κτιριακό συγκρότημα της της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στην κοινότητα του Ταυρωνίτη, όπου παράλληλα με τα υπάρχοντα τμήματά της, θα μπορούσε να φιλοξενήσει συνολικά ειδικότητες τεχνικής εκπαίδευσης, (στην ίδια περιοχή λειτουργεί και Εσπερινό ΕΠΑΛ), σε ένα πλήρες, με δυνατότητα στέγασης πολλαπλών ειδικοτήτων Συγκρότημα.

Έτσι”, συνεχίζει ο Δήμαρχος Πλατανιά, “θα μπορούν εκεί να εκπαιδευτούν μεσαία στελέχη, μετά την ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης, τόσο του πρωτογενή τομέα πάνω σε νέες και ορθές μορφές καλλιέργειας, συγκομιδής , συλλογής, τυποποίησης , μάρκετινγκ και πιστοποίησης των τοπικών μας προϊόντων αλλά και του τομέα του τουρισμού σχετικά με τη διοίκηση, διαχείρισης υλικού (logistics), συντηρήσεις ξενοδοχειακών μονάδων , υπηρεσίες τροφοδοσίας κτλ, για την ορθότερη διαχείριση του τουριστικού μας προϊόντος και την καλύτερη κατάρτιση των εργαζομένων.”

Για την υλοποίηση της πρότασης του Δήμου Πλατανιά καταλήγει ο κ. Μαλανδράκης, “είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του συγκροτήματος, προκειμένου να καλύψει το σύνολο των παραπάνω αναγκών εκπαίδευσης και κατάρτισης ενώ παράλληλα, όπως αναφέρει, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μαθητικών εστιών στον παρακείμενο ελεύθερο χώρο, έκτασης 10 στρεμμάτων, ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος και ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών…..”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ