Αγία Σοφία: Καταπέλτης η UNESCO για τη μετατροπή της σε τζαμί

Κανένα σχόλιο

Ράπισμα της UNESCO κατά της Τουρκίας και της πράξης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Μάλιστα εκφράζει την έντονη ανησυχία της ότι αυτή η μετατροπή θέτει σε κίνδυνο τον οικουμενικό χαρακτήρα του εμβληματικού μνημείου.

Με απόφασή της, η 44η σύνοδος της UNESCO καλεί την Τουρκία να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να προχωρήσει σε διάλογο πριν αποφασίσει κάποια άλλη ριζική αλλαγή τόσο στην Αγία Σοφία όσο και στη Μονή της Χώρας.

Η Τουρκία εγκαλείται από την UNESCO και της ζητείται να καταθέσει στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενημερωμένη έκθεση των ενεργειών συντήρησης των μνημείων. Η έκθεση πρέπει να κατατεθεί το αργότερο έως την 1η Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου του θέμα να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο της Επιτροπής.

"Sponsored links"

Στην επιτροπή η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρητής ενώ τα συνολικά κράτη που συμμετέχουν είναι 21. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Αίγυπτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ελληνικές προσπάθειες για την ανάδειξη του θέματος της μετατροπής σε τζαμί της Αγίας Σοφίας.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live