22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λιανεμπόριο: «Βόμβα» Γεωργιάδη για ανεμβολίαστους – Θα ισχύει ότι και στην εστίαση

Ημερομηνία:

Δεν απέκλεισε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται από Σεπτέμβρio σε κλειστούς χώρους όπως σε καταστήματα λιανεμπορίου εάν η πανδημία επιδεινωθεί.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο δηλαδή εάν θα υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορούν να μπουν στα καταστήματα μόνο οι εμβολιασμένοι απάντησε τα εξής: “Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας“.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα είναι η πανδημία να σβήσει και να εξαφανιστεί και το άλλο είναι η πανδημία να σημειώσει έκρηξη και να επιβεβαιώσει τα σενάρια των γιατρών που λένε ότι σε διάστημα 12 μηνών θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και αρκετοί από τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “η πρόβλεψη είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική που σε 12 μήνες από σήμερα όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα κολλήσει αλλά θα κολλήσουν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους”. Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό το σενάριο σημείωσε, “θα πρέπει να λαμβάνουμε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. ΄Άρα θα μπορούν τον χειμώνα με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους; Η απάντηση για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι “ΟΧΙ”. Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν, επειδή κινδυνεύουν μεν λιγότερο να κολλήσουν αλλά ελάχιστα δε έως καθόλου να βρεθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αρκετά λιγότερο να κολλήσουν κάποιον άλλον”.

“Άρα λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους, οι εμβολιασμένοι προφανώς θα μπορούν να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους, όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν αυτό θα αφορά και στο λιανεμπόριο. “Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά γιατί πρέπει να έχω τα δεδομένα. Λέω όσο η πανδημία εξελίσσεται, ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα”, απάντησε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ