Αγιορείτης Ασκητής προς Χρυσαυγίτες: Μετανοείτε, το μίσος ανήκει στις δυνάμεις του σκότους

Κανένα σχόλιο

Λάβρος κατά της Χρυσής Αυγής Αγιορείτης μοναχός, που μίλησε στο ´´Αγιορείτικο Βήμα´´ για τα τελευταία γεγονότα, τα οποία συγκλόνισαν το πανελλήνιο.´´Από την μία βοηθούν με τρόφιμα εξαθλιωμένους αδελφούς μας και από την άλλη εμφανίζονται ως νταήδες, που μέσω μιας πρωτοφανούς βίας δεν διστάζουν να αφαιρούν ακόμα και το πολυτιμότερο δώρο του θεού, την ίδια την ζωή´´, εξηγεί ο μοναχός που ζει σε απόκρημνο κελί στα ξακουστά ´´Κατουνάκιά´´.
Και συμπληρώνει: “Εάν η δολοφονία του 34χρονου αδελφού μας Παύλου έχει πολιτικές αιτίες και όχι προσωπικές τότε η Χρυσή Αυγή ίσως δεν πρέπει να υφίσταται ως πολιτική παράταξη που να ψηφίζεται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε αυτή “.
´´Καλώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα ακραίας βίας μία εγκλήματος”, είπε ο μοναχός όταν τον ενημερώσαμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε το φάκελο ´´Χρυσή Αυγή ´´ στην εισαγγελία .
Ταυτόχρονα υπογραμμίζει: ´´Η αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν μπορεί να εξελίσσεται και σε μίσος για κάποιους άλλους. Όλοι απέναντι στον Θεό είναι ίδιοι. Αγάπη και μίσος είναι αδύνατον να συνυπάρξουν. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ενσαρκωμένη αγάπη. Φως και σκότος δεν μπορούν να πάνε μαζί´´.
Αναφορικά με τους βουλευτές της ´´Χρυσής Αυγής´´ που επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία ο ασκητής σημειώνει στο ´´Αγιορείτικο Βήμά´: ´´Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές, με πρώτον τον εκπρόσωπο τους, κ. Παπά , ο οποίος συχνά επισκέπτεται το Άγιο Ορος  φαίνεται οτι δεν έχουν πάρει μαθήματα της  χριστιανικής διδασκαλίας και προφανώς για άλλους σκοπούς έρχονται  εδώ. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι και τα πολιτικά οφέλη τους, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η σωτηρία της ψυχής μας και των συνανθρώπων μας.
Όταν  έχεις ως βασικό σου κήρυγμα τη βία και το μίσος τότε σίγουρα πρέπει η μετάνοια να είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Με το μίσος όλα διαλύονται . Και μη ξεχνάμε ότι το μίσος εκπροσωπείται από τις δυνάμεις του σκότους´´.
Ταυτόχρονα μου ζήτησε να μην δημοσιοποήσουμε το όνομα του υπογραμμίζοντας ´´ μη βάλετε τον όνομα μου, όχι επειδή φοβάμαι τους Χρυσαυγίτες, μόνο τον Θεό φοβάμαι, αλλά επειδή κάποιοι με κατηγορήσουν ότι κάνω πολιτικές παρεμβάσεις. Θέλω να πω όμως οτι εδώ που έφτασε το θέμα με αυτή τη Χρυσή Αυγή πρέπει και η Εκκλησία, αλλά και ο κάθε εκπρόσωπός της ξεχωριστά να διαφωτίσουν τους πιστούς. Έχουμε και εμείς την ευθύνη μας πάνω σε αυτό. Ο Χριστός μάς έκανε κηρύγματα και μάς έδειχνε τους κινδύνους.Ας τον μιμηθούμέ´´.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live