Αλλάζει ο καιρός από τον Ιανουάριο στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Στην δημοσίευση της πρώτης αναλογικής εκτίμησης για την πορεία του καιρού τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου προχώρησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου καθώς η καλοκαιρία έχει «κλειδώσει» για την αλλαγή του χρόνου και την Πρωτοχρονιά.

Στους χάρτες που ανήρτησε ο Σάκης Αρναούτογλου αποτυπώνεται η πορεία του καιρού και της θερμοκρασίας η οποία «βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3.

Βάσει των χαρτών ο καιρός για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου (4-11/1) αναμένεται να είναι καλός αλλά με αρκετό κρύο και λίγα φαινόμενα σε Κρήτη και Δωδεκάνήσα. Την εβδομάδα, όμως, που ακολουθεί (11-17/1) φαίνεται να υπάρχει μια αλλάγη του καιρού προς κακοκαιρία με αρκετά περισσότερο κρύο.

"Sponsored links"

Το κρύο φαίνεται, μάλιστα, να είναι το κύριο χαρακτηριστικό και της τρίτης εβδομάδας που περιλαμβάνεται στην αναλογική εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου, στην οποία φαίνεται να υπάρχει και κάποια επιδείνωση.

Για να διαβάσετε και εσείς τον χάρτη θα πρέπει να ξέρετε ότι:

-πορτοκαλί χρώμα σημαίνει καλός καιρός χωρίς φαινόμενα και χωρίς ανέμους

-κίτρινο χρώμα σημαίνει αρκετά άστατος καιρός

-όσο πιο πράσινες οι αποχρώσεις και κυρίως προς μπλε και μωβ δηλώνουν αλλαγή του καιρού έως και κακοκαιρία

-όσο πιο κοντά είναι οι λευκές γραμμές τόσο πιο ισχυροί οι άνεμοι

Αντίστοιχα για τη θερμοκρασία:

-οι κόκκινες αποχρώσεις σημαίνουν πολύ ζέστη

-οι πορτοκαλί αποχρώσεις σημαίνουν ζέστη

"Sponsored links"

-οι κίτρινες αποχρώσεις σημαίνουν μαλακές θερμοκρασίες

-οι πράσινες αποχρώσεις σημαίνουν ψύχρα

-οι μπλε αποχρώσεις σημαίνουν τσουχτερό κρύο

-οι μωβ αποχρώσεις σημαίνουν ψύχος

Πάντως, όπως καταλήγει ο Σάκης Αρναούτογλου «όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live