Αμβλώσεις: Με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδας λειτουργεί η οργάνωση πίσω από την επίμαχη αφίσα στο μετρό

1 Σχόλιο

Η αφίσα κατά των αμβλώσεων που αναρτήθηκε σε σταθμούς του μετρό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις πολιτών και φορέων.Υστερα από τον σάλο που δημιούργησαν σε Twitter και Facebook οι φωτογραφίες από τις αφίσες για τις αμβλώσεις, στο ζήτημα παρενέβη η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Το υπουργείο Μεταφορών χαρακτήρισε την άμβλωση ως ένα κατοχυρωμένο και αναμφισβήτητο δικαίωμα των γυναικών, ενώ κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προκλητικές αφίσες κατά των αμβλώσεων άρχισαν να… ξηλώνονται λίγες ώρες αργότερα και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν αφαιρεθεί οι περισσότερες.

Ποια είναι η οργάνωση πίσω από την αφίσα για τις αμβλώσεις
Οι αφίσες κατά των αμβλώσεων «φιλοτεχνήθηκαν» από την οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω», η οποία είναι σε άμεση συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Πρόκειται για μια οργάνωση κατά των αμβλώσεων που έγινε γνωστή τον Ιούλιο του 2019, όταν πήρε την… ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ανακηρύξει και να καθιερώσει την ημέρα του «αγέννητου παιδιού» -την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

"Sponsored links"

Σε ανακοίνωσή τους οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης των αμβλώσεων ευχαριστούσαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου «και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για την ιστορική αυτή απόφαση». Στην οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω» συμμετέχουν 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Τα χριστιανικά σωματεία που οργανώθηκαν ενάντια στις αμβλώσεις και συναποτελούν το «Αφήστε με να ζήσω» είναι τα εξής:

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)
Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)
Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)
Υποστηρίζουν ότι η άμβλωση «είναι φόνος»
Στην καμπάνια τους κατά των αμβλώσεων έχουν διαμηνύσει ότι σκοπός της οργάνωσης είναι «η αποτροπή των Εκτρώσεων μέσω της σωστής ενημέρωσης».

Σε ένα χαρακτηριστικό κείμενο για τις αμβλώσεις που φιλοξενούν στη σελίδα τους αναφέρουν ότι ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού»:

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ σωστά τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ —και της εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας νέες, αλλά και γενικά τούς ΝΕΟΥΣ—, ώστε να μην καταλήξουν ΠΟΤΕ στην τραγική ΕΚΤΡΩΣΗ, ούτε τη χειρουργική ούτε τη φαρμακευτική, έστω κάποιων ωρών και ημερών (με οποιαδήποτε μορφή αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά και με το «χάπι επόμενης ημέρας», το «σπιράλ», τα οποία είναι εκτρωτικά), που είναι πρώιμη ΕΚΤΡΩΣΗ–ΦΟΝΟΣ! Συνυπεύθυνοι είναι και οι άνδρες–σύζυγοι, αλλά και «σύντροφοι», όπως και οι ιατροί–φαρμακοποιοί και λοιποί συνεργούντες… Κάθε ΓΥΝΑΙΚΑ λοιπόν ΑΓΑΜΗ, αλλά και ΕΓΓΑΜΗ, που αντιμετωπίζει πειρασμό ή κίνδυνο ΕΚΤΡΩΣΕΩΣ, ας μη δυσκολευθεί να επικοινωνήσει με τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Π»

iefimerida.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις