21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αναβρασμός στους κρατούμενους για την κατάσταση στις φυλακές Χανίων

Ημερομηνία:

«Εκρηκτική» φαίνεται να είναι η κατάσταση στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγυιά, όπου εκτίουν ποινές περίπου 600 κρατούμενοι, με μεγάλες ταυτόχρονα ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, χθες δέκα περίπου κρατούμενοι έκαψαν ρούχα και νάιλον σακούλες μέσα στον χώρο του Πειθαρχείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί να δημιουργηθεί σύγχυση στον χώρο της Υπηρεσίας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρόντισαν για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς. Ακολούθησε η καταμέτρηση των κρατουμένων και βεβαιώθηκαν ότι είναι όλοι καλά.

Σήμερα στις 12 μετά το μεσημέρι, η συγκεκριμένη ομάδα, παραβίασαν την ηλεκτρονική κλειδαριά και βγήκαν στον προαύλιο χώρο των κελιών τους στο Πειθαρχείο, όπου επιχείρησαν να απομακρύνουν τον μεταλλικό πλέγμα που καλύπτει τον ‘”ουρανό” του ανοικτού χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δ/ντής του Καταστήματος Γιώργος Κονταξάκης, πήγε στην ταράτσα των φυλακών και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους, με αποτέλεσμα να επέλθει ηρεμία.

Οι κρατούμενοι ζητούν τη μεταγωγή τους σε άλλο κατάστημα, να χορηγούνται τα φάρμακά τους και να μην τους πειράξουν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στις φυλακές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κελιά των κρατουμένων, εντοπίστηκε -μεταξύ άλλων- και κινητό τηλέφωνο το οποίο και κατασχέθηκε.

Ρεπορτάζ : Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...