27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ανδρέας Πάτσης: Από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ στη Μητσοτακική Νέα Δημοκρατία, η πορεία του περιγράφει τη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία

Ημερομηνία:

Από το fb του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ Νομικής, της τάσης Σημίτη, κάνει λεφτά ως δικηγόρος σε γραφείο βιτρίνα τραπεζίτη ευνοημένου από την εποχή Σημίτη, που εισπράττει κόκκινα δάνεια που έσκασαν από την πολιτική Σημίτη, έπειτα κάνει τη δική του προσωπική λαμογιά, παίρνει μια ομάδα στο καθαρό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την Νίκη Βόλου, την ανεβάζει Α’ Εθνική, εισπράττει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες, την διαλύει στα μέσα του πρωταθλήματος, παίρνει τα λεφτά, συνεχίζει τη μπίζνα με τα δάνεια, κάνει καλό επιχειρηματικό γάμο, η γυναίκα του φτιάχνει τοπικό κανάλι, αυτός πηδάει στο άρμα του Μητσοτάκη όπως όλα τα ορφανά της περιόδου πριν την κρίση, προβάλλεται από το κανάλι της γυναίκας του, βγαίνει βουλευτής στα Γκράβαρα, το κανάλι της γυναίκας του χρηματοδοτείται από το Κράτος, κάνει δήλωση πόθεν έσχες 20.000 τον χρόνο και άλλες 10.000 τον χρόνο η γυναίκα του με το κανάλι, τη διορθώνει, την κάνει 1.000.000 και βρίσκει άλλα 4.000.000 από οφ σορ για να αγοράσει κι άλλα κόκκινα δάνεια να πάρει τα σπίτια των δανειοληπτών.

Αυτός σύντροφοι δεν είναι άνθρωπος. Είναι η σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία. Κι αντί να τον κάνουμε άγαλμα, πάνε και τον διαγράφουν. Ντροπή μόνο, για τη χώρα που φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη και έβαλε τον Σωκράτη να πιει το κώνειο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...