Ανοιξιάτικες οι εικόνες στον Ψηλορείτη – Ανησυχία για το καλοκαίρι

Κανένα σχόλιο

Βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αλλά ο καιρός θυμίζει άνοιξη ή αρχές φθινοπώρου.

Τα βουνά της Κρήτης και ειδικά ο Ψηλορείτης παραμένουν με την απειροελάχιστη ποσότητα χιονιού που είχε πέσει,  ενώ οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την έκδηλη ανησυχία τους για τα αποθέματα νερού το επόμενο καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα στην Κρήτη γίνεται περισσότερο αισθητή, από οπουδήποτε αλλού η κλιματική αλλαγή, αφού και μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο τέτοια εποχή τα βουνά να είναι «γυμνά».

"Sponsored links"

βουνό, Ψηλορείτης

 

Ψηλορείτης
Ψηλορείτης

 

Ανώγεια
Ανώγεια

Κεφαλογιάννης: Ανησυχία για την επάρκεια νερού το επόμενο καλοκαίρι

«Η εικόνα του Ψηλορειτη δεν ταυτίζεται με την εποχή και πλέον αρχίζουμε να ανησυχούμε και για την υπαρξη του νερού στους ταμιευτήρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σίγουρα θα υπάρξουν βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα. Όμως οι μεγάλες χιονοπτώσεις είναι εκείνες που εξασφαλίζουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού στους υπόγειους ταμιευτήρες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, μέχρι και τον Μάρτιο, ο Ψηλορείτης θα δεχθεί επαρκείς ποσότητες χιονιού οι οποίες θα εξασφαλίσουν το απαραιτήτο νερό για το καλοκαίρι» ανέφερε στο cretalive ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live