20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Ανυπόστατα ψεύδη όσα καταγγέλλονται» για την Κιβωτό του Κόσμου

Ημερομηνία:

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πατέρας Αντώνιος, ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τις καταιγιστικές καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της ΜΚΟ.

Ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα».

Ο πατέρας Αντώνιος επισήμανε ότι δεν σκέφτεται κάποιο πρόσωπο της ΜΚΟ, το οποίο θα μπορούσε να αφορά η καταγγελία του 19χρονου.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην Κιβωτό του Κόσμου «ζουν πολλά παιδιά».

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας» σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. «Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία» πρόσθεσε.

«Ζούμε μέσα στο έργο, γιατί θέλω να έχω πάντα την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη».  

Στη συνέχεια ο πατέρας Αντώνιος τόνισε ότι απορεί πώς κανένα από τα παιδιά δεν απευθύνθηκε σε αυτόν για όσα συμβαίνουν, ενώ ο ίδιος έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. «Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να μην έχουν παραβατικές συμπεριφορές… Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Είμαστε πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά» κατέληξε.

Στην ΕΡΤ μίλησε και η  πρεσβυτέρα που  τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού» είπε. Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν επιτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά στην “Κιβωτό”.

«Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω» πρόσθεσε. «Πώς μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί» ρωτά η πρεσβυτέρα τονίζοντας ότι όλη αυτή η ιστορία τους έχει προκαλέσει μεγάλο κακό.

«Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση» ευχήθηκε ο πατέρας Αντώνιος.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ