24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Απάντηση σε δημοσίευμα για το μνημειακό συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Σε απάντηση δημοσιεύματος άλλης τοπικής εφημερίδας σε σχέση με το Διασυμμαχικό Μνημειακό Συγκρότημα Μάχης Κρήτης ο ε.α. Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Μανιουδάκης έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστικό κείμενο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 83ης Επετείου της ΜτΚ ( Χ.Ν 29-5-20024)

1.-  Λυπούμεθα που ένα τόσο αξιόλογο μέλος της κοινωνίας των Χανίων αντιστρατεύεται ένα Εθνικό μας Χρέος το οποίο έχει αναλάβει η Πατρίδα μας επισήμως δια του Πρωθυπουργού , θεμελιώνοντας το 1991 το  μοναδικό ΔΜΣ Παγκρήτιου χαρακτήρα . Ένα έργο που επί 17 χρόνια επροβάλετο ιδιαίτερα προς τους συμμάχους μας με τις λαμπρές τελετουργίες που αποτελούσαν το επίκεντρο των επετείων.

2.-  Το ΔΜΣ έχει τύχει της λαϊκής βούλησης εκφρασμένης ποικιλοτρόπως . Επισημαίνεται μόνο η μαζική και δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων του Γαλατά , όταν το 1971 κατά την 40η επέτειο , ακύρωναν την προγραμματισμένη θεμελίωση του στο Μάλεμε διεκδικώντας την δημιουργία του στον τόπο τους . Στο σχετικό έγγραφο της Κοινότητας αναφέρεται :  «…Δεν υπάρχει μνημείο της ΜτΜ (εννοεί παγκρήτιο και διασυμμαχικό ) , και ο λόφος όπου το νεκροταφείο του Γαλατά  όπου έγινε η πολυήμερη πολύνεκρη μάχη ,είναι ιστορικά καταξιωμένη τοποθεσία…».

3.-  Αλλά και η πολιτική βούληση έχει εκφρασθεί δημοσίως και ποικιλοτρόπως με πλήθος δημοσιευμάτων που περιλαμβάνονται στο αρχείο των εφημερίδων .

4.-  Παρόμοιες αντιτιθέμενες απόψεις θα ήταν εποικοδομητικές προ της θεμελίωσης και προ του πανελλήνιου διαγωνισμού στον οποίον στηρίζεται η κατασκευή του έργου .

Ανάλογες απόψεις θα ήταν ακόμα ποιο επωφελείς , εάν είχαν ως αντικείμενο τους  την εγκατάλειψη και τους βανδαλισμούς του ΔΜΣ , που διατηρούνται «επιμελώς» επί 6 συνεχή χρόνια από τους άμεσα υπεύθυνους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και το Δήμου Χανίων με την ανοχή των τοπικών βουλευτών μας .

5.-  Το Εθνικό  μας Χρέος μας καλεί όλους να συμβάλομε έμπρακτα στην εκπλήρωσή του αποτινάζοντας την Εθνική ταπείνωση .

Κ.Μ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ