25.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

Απάντηση σε δημοσίευμα για το μνημειακό συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Σε απάντηση δημοσιεύματος άλλης τοπικής εφημερίδας σε σχέση με το Διασυμμαχικό Μνημειακό Συγκρότημα Μάχης Κρήτης ο ε.α. Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Μανιουδάκης έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστικό κείμενο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 83ης Επετείου της ΜτΚ ( Χ.Ν 29-5-20024)

1.-  Λυπούμεθα που ένα τόσο αξιόλογο μέλος της κοινωνίας των Χανίων αντιστρατεύεται ένα Εθνικό μας Χρέος το οποίο έχει αναλάβει η Πατρίδα μας επισήμως δια του Πρωθυπουργού , θεμελιώνοντας το 1991 το  μοναδικό ΔΜΣ Παγκρήτιου χαρακτήρα . Ένα έργο που επί 17 χρόνια επροβάλετο ιδιαίτερα προς τους συμμάχους μας με τις λαμπρές τελετουργίες που αποτελούσαν το επίκεντρο των επετείων.

2.-  Το ΔΜΣ έχει τύχει της λαϊκής βούλησης εκφρασμένης ποικιλοτρόπως . Επισημαίνεται μόνο η μαζική και δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων του Γαλατά , όταν το 1971 κατά την 40η επέτειο , ακύρωναν την προγραμματισμένη θεμελίωση του στο Μάλεμε διεκδικώντας την δημιουργία του στον τόπο τους . Στο σχετικό έγγραφο της Κοινότητας αναφέρεται :  «…Δεν υπάρχει μνημείο της ΜτΜ (εννοεί παγκρήτιο και διασυμμαχικό ) , και ο λόφος όπου το νεκροταφείο του Γαλατά  όπου έγινε η πολυήμερη πολύνεκρη μάχη ,είναι ιστορικά καταξιωμένη τοποθεσία…».

3.-  Αλλά και η πολιτική βούληση έχει εκφρασθεί δημοσίως και ποικιλοτρόπως με πλήθος δημοσιευμάτων που περιλαμβάνονται στο αρχείο των εφημερίδων .

4.-  Παρόμοιες αντιτιθέμενες απόψεις θα ήταν εποικοδομητικές προ της θεμελίωσης και προ του πανελλήνιου διαγωνισμού στον οποίον στηρίζεται η κατασκευή του έργου .

Ανάλογες απόψεις θα ήταν ακόμα ποιο επωφελείς , εάν είχαν ως αντικείμενο τους  την εγκατάλειψη και τους βανδαλισμούς του ΔΜΣ , που διατηρούνται «επιμελώς» επί 6 συνεχή χρόνια από τους άμεσα υπεύθυνους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και το Δήμου Χανίων με την ανοχή των τοπικών βουλευτών μας .

5.-  Το Εθνικό  μας Χρέος μας καλεί όλους να συμβάλομε έμπρακτα στην εκπλήρωσή του αποτινάζοντας την Εθνική ταπείνωση .

Κ.Μ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα...

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά...

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η...