«Απάτη ολκής» με την προστασία της πρώτης κατοικίας καταγγέλλει ο Κουτσούμπας

Κανένα σχόλιο

Εμπαιγμό των πολιτών με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις δεν προστατεύονται οι φτωχές οικογένειες.

«Η κυβέρνηση ξεσπιτώνει χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο  αποτελεί «μια ακόμα παρτίδα αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές». Χαρακτήρισε, μάλιστα «απάτη ολκής» την προστασία που υπόσχεται η κυβέρνηση στα φτωχά νοικοκυριά. «Η συμφωνία φέρνει το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση προχωρά στο σφίξιμο της θηλειάς στο λαιμό των πολιτών» είπε στο ίδιο πνεύμα και υπογράμμισε ότι η όποια προστασία στην πρώτη κατοικία θα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2018 και προϋποθέτει μάλιστα προσφυγή στα δικαστήρια. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι το όριο της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα υποχωρήσει με την προς τα κάτω αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία συνδέεται στενά με την επικείμενη ρύθμιση των κόκκινων δανείων υπογραμμίζοντας ότι παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πώλησής τους σε άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

"Sponsored links"

Ο ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε, όμως, και την απόλυτη αντίθεσή του στην επιβολή τέλους στο κρασί που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. «Θα ακριβύνει μέχρι και το κρασάκι που πίνουν οι λαϊκές οικογένειες» είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live