Σε μια σημαντική αποκάλυψη για την υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο προχωρά σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει μαρτυρία Σύρου πρόσφυγα για το πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτόπτης περιγράφει πώς διακινητής τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες καθοδηγούσε εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, η γυναίκα μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος του πεντάχρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Γιάννης Σουλιώτης, πρόκειται για Σύρο πρόσφυγα που συμμετείχε στην ομάδα των 38 ατόμων και σύμφωνα με τη δική του εκδοχή δεν υπάρχει νεκρό παιδί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια ιστορία που σκηνοθέτησαν, προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιαστα την πορεία τους προς το ελληνικό έδαφος.

Το σενάριο το υπέδειξε ο διακινητής μέσω μιας νεαρής γυναίκας από την Συρία που ταξίδευε μαζί με την ομάδα των 38.

Η γυναίκα είχε μαζί της ένα power bank και εκείνη έκανε τις επικοινωνίες με τον διακινητή και μετέφερε τις οδηγίες για το πώς έπρεπε να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού.

Η νεαρή, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Σύρου πρόσφυγα, έφερε το μικρό κορίτσι, το ξάπλωσε, το έβαψε στα χέρια και τα πόδια και του έβαλε λίγο φαγητό κοντά στο στόμα για να φαίνεται ότι πέθανε από δηλητηριάση ως συνέπεια από δάγκωμα σκορπιού.

Στη συνέχεια έστειλε τη φωτογραφία, άγνωστο σε ποιον.

Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία.

Λίγες ώρες μετά την φωτογράφιση ήρθε η ίδια κοπέλα και απευθυνόμενη στην ομάδα είπε στους συμπατριώτες της ότι σύντομα θα κατάφερναν να φύγουν.

Αυτό συνέβη οκτώ ημέρες αφού η ομάδα βρισκόταν πάνω στη νησίδα και περίμενε οδηγίες από το διακινητή για το πώς θα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς Ελλάδα.

"google ad"

Κάποιοι από την ομάδα είχαν προσπαθήσει και νωρίτερα να περάσουν τα σύνορα, αλλά «κάποιοι μαυροντυμένοι» τους είχαν αναγκάσει να επιστρέψουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο μάρτυρας, η επιλογή του συγκεκριμένου κοριτσιού έγινε γιατί ο πατέρας της οικογένειας είχε δώσει λιγότερα χρήματα από ό,τι οι υπόλοιποι για να περάσουν στην Ελλάδα.