Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, σε περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 20/10/2020, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε περιοχές του Δήμου, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία, Γ. Νικηφοράκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρ. Χατζηδάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Αναφορικά με την περιοχή του Κλαδισού, όπου σημειώθηκαν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να πληγούν τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε την ανάγκη νέων, έκτακτων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Σημανδηράκης μετέβη στο Καλαμάκι, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στην εκροή των υδάτων στο ρέμα που υπάρχει, γι΄ αυτό και ζητήθηκε η άμεση συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, αρμοδιότητα της οποίας είναι το συγκεκριμένο σημείο, για την αποκατάσταση  του προβλήματος.

"Sponsored links"

Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και διαπιστώθηκαν οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της χαλαζόπτωσης. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γ. Νικηφοράκης, ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να προωθηθούν γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες καταγραφές και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις, στους συνδημότες μας παραγωγούς, που επλήγησαν.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων τονίζει ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών και την ανακούφιση όσων επλήγησαν. “Συντονίζουμε τις Υπηρεσίες μας, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Τα προβλήματα και οι ζημιές, που έχουν προκληθεί καταγράφονται διαρκώς, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση όσων επλήγησαν”.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live