15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βίντεο δείχνει μυστηριώδη φωτεινή δίνη στον νυχτερινό ουρανό της Χαβάης

Ημερομηνία:

Iαπωνικό τηλεσκόπιο εντόπισε έναν λαμπερό σχηματισμό που έμοιαζε με δίνη να περιστρέφεται στον νυχτερινό ουρανό πάνω από ένα ηφαίστειο στη Χαβάη νωρίτερα αυτό το μήνα, λίγο μετά την εκτόξευση ενός δορυφόρου πλοήγησης σε τροχιά από την SpaceX.

«Το τηλεσκόπιο Subaru-Asahi Star κατέγραψε μια μυστηριώδη ιπτάμενη σπείρα», έγραψε στο Twitter ο αντίστοιχος λογαριασμός. «Η σπείρα φαίνεται να σχετίζεται με την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου από την εταιρεία SpaceX».

Πετώντας πάνω από το αδρανές ηφαίστειο Mauna Kea στις 18 Ιανουαρίου, ο σχηματισμός εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ένα μικρό λευκό αντικείμενο που υψώνεται πριν εκπέμψει ένα κύμα σαν τόξο και σιγά-σιγά αρχίσει να εκτείνεται σε μια σπείρα. Στη συνέχεια, η σπείρα σβήνει σε σχήμα δακτυλίου.

Περίπου στις 7:24 π.μ. εκείνης της ημέρας, η SpaceX εκτόξευσε έναν δορυφόρο σε μέση τροχιά χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο Falcon 9 που απογειώθηκε από τον Διαστημικό Σταθμό του Cape Canaveral στη Φλόριντα.

Πλάνα από την εκτόξευση του δορυφόρου δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται σε έναν γαλαζοπορτοκαλί πρωινό ουρανό, σηματοδοτώντας μια από τις πρώτες αποστολές της εταιρείας το 2023.

Παρόμοιες σπείρες έχουν αναφερθεί στο παρελθόν μετά από άλλες εκτοξεύσεις του SpaceX. Τον Ιούνιο, μια φωτογραφήθηκε να αιωρείται πάνω από το Κουίνσταουν της Νέας Ζηλανδίας, την ίδια ημέρα που ένα Falcon 9 εκτοξεύτηκε από την ίδια τοποθεσία στη Φλόριντα.

Ομοίως, ένας λαμπερός στροβιλισμός φωτογραφήθηκε από το τηλεσκόπιο Subaru πάνω από τη Χαβάη τον Απρίλιο, αφού ένας πύραυλος Falcon 9 εκτόξευσε έναν δορυφόρο σε τροχιά.

Ορισμένες διαδικτυακές κοινότητες υποθέτουν ότι τα σπειροειδή σχήματα που εντοπίζονται μετά την εκτόξευση πυραύλων προκαλούνται από την αποβολή των υπολειμμάτων καυσίμου.

"google ad"

Το τηλεσκόπιο Subaru, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Mauna Kea, λειτουργεί από το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ιαπωνίας.

Την περασμένη εβδομάδα, το τηλεσκόπιο εντόπισε επίσης μεγάλες ακτίνες πράσινου φωτός που τρεμοπαίζουν στον ουρανό, οι οποίες πιστεύεται ότι προήλθαν από ένα λέιζερ τηλεπισκόπησης από άλλο δορυφόρο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ